Renske Kroeze: “Mijn enkel bungelde aan mijn been”

Renske Kroeze: “Mijn enkel bungelde aan mijn been”

Renske Kroeze - Jane Z
Renske Kroeze - Jane Z FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Renske Kroeze viel afgelopen weekend tijdens het crossen van een van haar jonge paarden. Ze brak haar rechter kuit- en scheenbeen. Naast het vervelende nieuws dat ze komende maanden langs de rijbak staat is er ook goed nieuws! De amazone is in verwachting van haar eerste kindje.

Enkel

Kroeze vertelt “Het was dikke pech met een vervelende afloop. Het was de bedoeling om wel wat langer door te rijden. Maar dit ongelukje heeft daar een stokje voor gestoken. Ik was een jong paard aan het losrijden en die maakte van enthousiasme een bokje naar links. Daar was ik niet op voorbereid en ik ging naar rechts. Het ging niet hard en ik lande op mijn been, toen zag ik dat mijn enkel bungelde aan mijn been. De ambulance kwam direct en ik werd heel goed verzorgd.”

Open bot breuk

De amazone is in het ziekenhuis meteen geopereerd. “Ze hebben het goed mogelijk aan elkaar gezet. Een open bot breuk is nooit goed maar het zat niet in het gewricht dus dat is positief. Volgende week maandag ga ik weer terug voor controle. Het is lastig om te zeggen hoe lang het herstel gaat duren. Ik mag al op één been met krukken rond strompelen. Volgende week mag ik mijn voet weer afwikkelen zodat het soepel blijft” vertelt de amazone.

Geruststelling

“Ik heb super goede hulp om me heen, mensen springen extra bij en mijn vriend Mark neemt de paarden over. Normaal rijden we ook elkaars paarden. Er zijn weinig paarden die hij of ik alleen rij. Mark kent mijn paarden goed en die kan dat heel fijn overnemen, daar ben ik wel heel erg blij mee. Het werk kan gewoon doorgaan dat is een hele geruststelling. Het is vervelender als het op stal niet loopt, het geeft nu wel een stukje rust” vertelt Kroeze.

Lesgeven

Kroeze en haar vriend Mark Jespers hebben 25 paarden in training. “We hebben ook een aantal jonge paarden staan. Het is een kwestie van een goede strakke planning maken, dan lukt het altijd. Vorige week is er een working student begonnen die zes dagen per week werkt. Ze kan echt netjes rijden dus die zal ook wel wat gaan rijden. Als ik weer wat mobieler ben dan kan ik gaan lesgeven, dat vind ik ook leuk. Normaal heb ik daar niet zoveel tijd voor maar dat kan nu vaker de komende tijd.”

In verwachting

Kroeze is in verwachting van haar eerste kindje en in maart uitgerekend. “Dat ik zwanger ben wist ik natuurlijk al wel wat langer. We vinden het wel spannend maar zien er enorm naar uit. Als je een eigen bedrijf met paarden hebt is dat altijd wel lastig. Maar dat is geen reden om niet aan kinderen te beginnen als je dat allebei graag wilt. Gelukkig is het ons gegund. Begin maart is voor mij als eventingruiter een goede timing. Ik zie er naar uit om volgend seizoen weer fris aan de start te verschijnen!”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties