Renate van Uytert over LT-debuut Ferdeaux: “Hij gaf niks om het noodweer”...

Renate van Uytert over LT-debuut Ferdeaux: “Hij gaf niks om het noodweer” *VIDEO*

Renate van Uytert en Ferdeaux foto Equigeniek

Vandaag kwam Renate van Uytert-Van Vliet aan de start op het onderlinge meetmoment in Beesd. Ze had maandag last-minute bijgeschreven met de KWPN-hengst Ferdeaux om hun Lichte Tour-debuut te maken. Niet wetende dat het zulk slecht weer zou zijn, met flinke storm en regen. Toch wisten ze een prachtige score van 72,64% te realiseren.

Boven verwachting

“Ik zag er wel een beetje tegen op met dit weer, maar ik ben toch gegaan. Ik wilde ook zo graag weer de ring in. Het NK was de laatste keer dat ik gestart was met een paard. Ondanks het zeer slechte weer liep hij boven verwachting geconcentreerd de proef door. Het waaide zo vreselijk hard dat één volte niet zo mooi was, maar verder ben ik zeker tevreden”, vertelt Renate blij.

Tijd genomen

“Ik rij hem nu al een tijdje, maar in het begin was het vooral opbouwen na een blessure. Sinds een maand of drie zijn we fanatieker aan het rijden. We hebben ook echt de tijd genomen om een combinatie te vormen. Door de Corona kon dit gelukkig ook. Nu was het moment om lekker de ring in te gaan.”

Heerlijk in de ring

“Met Vloet’s Victory reed ik voor het laatst in de Lichte Tour en dat is al weer heel wat jaren geleden. De jonge paarden proeven zijn natuurlijk fantastisch om te rijden, maar dit is ook wel weer heel leuk. De slipjas mocht weer aan, echt super gaaf. Het is sowieso weer heerlijk om in de ring te zijn. Thuis trainen gaat heel goed, maar dit geeft weer extra motivatie en doelen”, besluit ze gedreven.

Bekijk hier een gedeelte van de proef.

Bron De Hoefslag

Reacties