Remy Bastings verhuisd

Remy Bastings verhuisd

0 3348

Dressuurruiter weer terug in Brabant

Remy Bastings
Remy Bastings en zijn Grand Prix paarZecchino

Dressuurruiter Remy Bastings heeft zijn bedrijf verhuisd naar de stallen van Trakehnerstoeterij de Garst van Antoon van Osch in Liessel. Daarmee heeft hij het Limburgse Ulestraten verruild voor het Brabantse Liessel. ‘Ik heb hier eerder in de buurt gewerkt. Nadat ik de opleiding in Deurne had afgerond, heb ik twee jaar in het buitenland gewerkt, om vervolgens op de opleiding in Deurne aan het werk te gaan. Uit die tijd ken ik Antoon van Osch ook. Mijn extra paarden stalde ik toen al bij hem in Liessel’, vertelt Remy.

‘Mijn Grand Prix paard heb ik even thuis gehouden’

Belangrijkste reden om te verhuizen, was dat Remy’s bedrijf in Limburg te groot werd. ‘Ik had daar veertig boxen. Dat was gewoon te groot. Ik was te veel tijd kwijt aan randzaken, zoals onderhoud aan de stallen en personeelsmanagement. Daarbij stond de accommodatie waar ik zat ook te koop.  Toevallig kwam ik Antoon weer tegen. Hij is inmiddels 70 geworden, en wilde juist wat rustiger aan gaan doen met maximaal een tiental paarden. Een aantal van zijn paarden wordt verkocht, en daar help ik hem bij. Verder huur ik boxen en de binnenbak. Het is een win win situatie. Bijkomend voordeel is dat Liessel ook mooi centraal ligt. Voor mijn klanten, veelal uit het buitenland, maakt dat nog niet zo veel uit. Maar als je op concours gaat is dat natuurlijk wel een voordeel’. Remy richt zich voornamelijk op training en africhting van paarden, een klein beetje handel, en ook wel het rijden van wedstrijden.  Met Zecchino (v. Krack C) rijdt hij op dit moment Grand Prix. Remy:  ‘Mijn Grand Prix paard heb ik even thuis gehouden, om door te trainen en te verbeteren. Binnenkort zal ik hem weer starten’. Naast Remy rijden zijn vriendin, de Spaanse amazone Ainhoa Prada Ortiz, en stalamazone Amber Ancion ook meerdere paarden per dag.

Open dag
Zondag 15 mei zetten Remy en zijn team en Antoon van Osch de deuren van de stal in Liessel open vanaf 13.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens deze open dag. Naast koffie en -toch nog Limburgse- vlaai, worden er  ook enkele paarden uit de fokkerij van Antoon van Osch gepresenteerd  met het oog op de verkoop.

Meer informatie over Remy Bastings, zijn paarden en zijn stal.

Bron: Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties