Remco Been: “Ik zet deze koers graag nog even voort”

Remco Been: “Ik zet deze koers graag nog even voort”

Remco Been
Remco Been - Holland vd Bisschop CSI Eindhoven 2019 © DigiShots

In de GP-kwalificatie van het Summer CSI in de Peelbergen moest Remco Been Thiago Ribas da Costa als meerdere erkennen. De in Nederland wonende Braziliaan snelde er met de winst vandoor, waardoor Been genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Mooie proef

De winst werd Ribas da Costa echter niet cadeau gegeven. Van de 98 combinaties die meereden in de 1.45m proef, wisten maar liefst 35 combinaties foutloos te blijven in de basisomloop. “Er stond een mooie proef”, geeft de ruiter aan. “Maar de toegestane tijd had korter moeten staan”, vindt hij. De ruiter klokte 35.15 seconden met zijn toppaard Holland v/d Bisschop (v. Heartbreaker).

Goed zat

Na afloop grapt de ruiter: “Wat een drama! Nee, even serieus: ik ben meer dan tevreden. Holland is nu dertien en het is paard dat regelmatig in de prijzen loopt. Ik zet deze koers met hem graag nog even voort, maar waak er wel voor dat ik hem niet te veel inzet. Hij heeft in deze twee dagen 5000 euro bij elkaar gesprongen, dat is voor nu zeker goed zat.”

In topvorm

Been evalueert zijn barragerit: “Ik heb de tijd verloren na de eerste hindernis en in de terugdraai naar de laatste oxer.” Dit zorgde ervoor dat hij uiteindelijk een halve seconde tekort kwam voor de winst. Ribas da Costa eiste voor de zoveelste keer de winst op in de Peelbergen. “Dit paard spring echt met haar hart”, vertelt Ribas Da Costa over zijn Kassandra van ’t Heike (v. Epleaser van ’t Heike). “Ze is in topvorm! Wat dat betreft heeft de verplichte wedstrijdpauze haar, maar ook mij goed gedaan. We hebben thuis lekker rustig kunnen trainen en ik ben zelfs wat kilo’s kwijtgeraakt”,  glimacht de winnaar.

Top tien

Vier Nederlandse combinaties wisten zich in de top tien te plaatsen. De tijdsverschillen zaten daarin kort op elkaar. Lisa Nooren finishte met Dienellie (v. Berlin) op plaats vijf (36.30). Achter Zweed Douglas Lindelow met Casquo Blue (v. Chacco-Blue) die 35.70 op te teller had. Brit Charlie Jones tekende net als donderdag op voor de derde plaats met VDL Wittinger-telg Dexter in 35.60. De altijd competitieve Nederlandse ruiter Eric ten Cate deed een gedegen gooi naar de winst met Lacoste 145 (v. Lord Pezi) en eindigde als zesde. Lars Kersten klasseerde zich met Kadee van de Knuffel als negende, net achter de winnares van de GP-kwalificatie van donderdag: Laura Kraut met Goldwin.

Bron: Persbericht Equestrian Centre de Peelbergen

Foto: © DigiShots

Reacties