Remco Been: “Balou is een fijn, voorzichtig paard”

Remco Been: “Balou is een fijn, voorzichtig paard”

0 156
remco been
Remco Been - Holland vd Bisschop CSI Eindhoven 2019 © DigiShots

Remco Been sloot het laatste outdoorconcours op Paardensportcentrum Lichtenvoorde af met winst in de 1.40m Grote Prijs. Met Balou van het Molenhof Z eindigde springruiter bovenaan, met Las Vegas werd hij ook nog eens vierde.

“Het was wel uitkijken voor Steven Veldhuis”, lacht Remco Been. “Steven won al het Z en was één en twee in het ZZ. Hij was in vorm.”

Laagstaande zon

De deelnemers noemden de proef van Sjack Meuleman flink aan de maat, maar de parcoursbouwer Meuleman relativeerde dat. “Ik denk eerder dat sommige paarden zich vergisten door de wat laagstaande zon en harde schaduwen op de grond, waardoor we er niet meer dan vijf in de barrage kregen en dan hadden we er nog drie met tijdfouten die er net buiten vielen.”

“Ik vond het een mooie proef!” reageert Been. “Sowieso was het weer een mooi concours.”

Spannende barrage

Samen met Robin Bril, Steven Veldhuis en Robert Vos zorgde hij voor een spannende barrage. “Met Las Vegas kreeg ik een foutje op de laatste, maar met Balou lukte het wel. Een tienjarige Berlin x Grand Pilot waar ik sinds een half jaar mee rijd. Een fijn, voorzichtig paard. Daar won ik de Grote Prijs van Rijssen mee en was ik tweede in de Grote Prijs van Haaksbergen, die ik toen met Las Vegas won.”

Planning nog niet concreet

Afgelopen seizoen was Remco Been regelmatig op internationaal concours te zien en voor komende maanden heeft hij Wierden, Zwolle en Vragender op de kalender staan. “Maar de planning is nog niet helemaal concreet. M’n vriendin Anouk is zwanger en volgende week uitgeteld. Daar wil ik natuurlijk wel bij zijn! Het kan volgende week zijn, maar net zo goed ook wat later. Dan wil ik niet op concours zijn.”

Steven Veldhuis werd met zijn ZZ-winnaar Famariloma (v. Azteca VDL) tweede op een kleine afstand. De twee foutloze omlopen van Robert Vos met Diabeau (v. Vaillant) leverden een derde prijs op.
Met een foutje finishte Robin Bril als vijfde op Balou Puissant (v. Balouco).

Bron:  PSC Lichtenvoorde

Foto: Digishots

Reacties