Reiningwedstrijd voor para-ruiters tijdens Lyon Equestrian Show

Reiningwedstrijd voor para-ruiters tijdens Lyon Equestrian Show

reining EquitaLyon

In het eerste weekend van november wordt een reiningwedstrijd voor para-ruiters georganiseerd.  Ruiters in de grades 1 t/m vier komen aan de start tijdens de Lyon Equestrian Show.

Volgens de organisatie zijn er nu alleen wedstrijden voor para-ruiters in de discipline dressuur.  Wel is een aantal jaar geleden een springwedstrijd verreden voor para-springruiters, eveneens in Frankrijk.

Lisa Coulter

De wedstrijd voor reiningruiters is een initiatief van de Canadese Lisa Coulter en zou eigenlijk plaatsvinden tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon in september.

De World Para-Reining Challenge wordt georganiseerd door de non-profit organisatie World Para-Reining (opgericht door Coulter) en heeft een prijzenpot van 25.000 dollar. WPR heeft als doel de reiningsport voor ruiters met een beperking te stimuleren.

Alle klassen

Para-ruiters uit alle klassen kunnen deelnemen, van beginners tot internationaal startende combinaties. Ruiters uit acht landen doen mee: Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, België, Canada, Duitsland, Zuid Afrika, Frankrijk en Italië.

Zaterdag is de teamwedstrijd, zondag is de individuele competitie.

Meer over het evenement vind je op equita-longines-lyon.com

Foto: archief Remco Veurink

 

Reacties