Topscores van Dana van der Meer en Anne Hoogenboom op Regiokampioenschappen

Topscores van Dana van der Meer en Anne Hoogenboom op Regiokampioenschappen

Dana van der Meer
Dana van der Meer en Chicago op de Regiokampioenschappen dressuur 2020. Foto: Danielle Vink

Afgelopen weekend vonden in de Rotterdampiste van de Rotterdamsche Manege de uitgestelde Regiokampioenschappen dressuur in de klassen Z1 tot en met ZZ-L plaats. Anne Hoogenboom (Strijensas) met Izi VIta regiokampioen in de klasse Z2 en Dana van der Meer (Naaldwijk) met Chicago in de klasse ZZ-L waren een klasse apart met scores ruim boven 70%. In de klasse Z1 was het kampioenslint voor Jorian Stoppelenburg (Ridderkerk) met Huub. Bij de pony’s waren de kampioenslinten voor Anna van Westbroek (Hoornaar) met OkiDoki van het Rozendaelhof in de klasse Z1-C, voor Shenoa Kers (Zoetermeer) met Waslijn’s Victoria in de klasse in de klasse Z1-DE en Ilse de Wilde (Andel) met Falco.

Van der Meer knalt in kür

Met een fantastische kür op Muziek reed Dana van der Meer de 13-jarige Chicago in de klasse ZZ-L naar de overwinning. Dana vormt nog maar een half jaar een combinatie met deze imposante vos. Ze worden getraind door vader Patrick van der Meer en Marlies van Baalen. Met een score van 72,75% gaven ze de op nummer twee geëindigde stalgenoot Melanie Woutersen met de 10-jarige Floridansa en de als derde geëindigde Nicol Avontuur (Oude Tonge) met Hitch het nakijken.

Hoogste dagscore voor Anne Hoogenboom

In de klasse Z2 ging de kampioensdeken overtuigend naar Anne Hoogenboom met de 7-jarige elite merrie Izi Vita (v Apache). Zij scoorden 74,813% in de finale kür. Voor de merrie was dit, na een carrière als fokmerrie, het eerste seizoen in de sport. Reservekampioen in deze klasse werd Jasmijn Kraak (Oostvoorne) met Vikings Hitch en de derde plaats was voor de 17-jarige Youra Yeboah (Krimpen aan den IJsel) met Wiggy van de Keizershoeve.

Jorian Stoppelenburg kampioen in klasse Z1

Na de eerste dag stond Jorian Stoppelenburg met Huub op een derde plaats. In de finale vandaag reed de combinatie een sterke finale proef en eindigde nipt voor Chris Epskamp (Hoevelaken) met Jiolympia. De derde plaats in deze klasse was voor Annelie Hoekstra (Rotterdam) en Just Romance.

Nieuwe generatie ponytalenten

Gisterochtend streden de Z1 en Z2 ponycombinaties om de regiokampioenstitels. Nu veel van de gevestigde Zuid-Hollandse ponydressuurcombinaties zijn doorgestroomd naar de paarden en daar mooie successen behalen, heeft dit weekend een nieuwe generatie Zuid-Hollands talent zich gepresenteerd. In de klasse Z2-DE werd Ilse de Wilde met Falco als kampioen gehuldigd. Tatum Nugteren (Ridderkerk) werd met Gremashof Kazz reservekampioen. In de klasse Z1-DE won Shenoa Kers met Waslijn’s Victoria. Finette Pleijter (Kaatsheuvel) eindigde met Hoppenhof’s Jari op een tweede plaats en werd daarmee reservekampioen. In de klasse Z1 werd Anna van Westbroek regiokampioen met Oki Doki van het Rozendaelhof.

“We kijken terug op een fantastisch weekend met geweldige dressuursport,” zegt Diana Dessing, manager wedstrijdzaken binnen het regiobestuur van de KNHS Zuid-Holland. “Er werd super gereden en de locatie en het prachtige weer maakte het een waar feestje! Iedereen, deelnemers, officials, vrijwilligers en fans hebben genoten! De dressuurruiters in onze regio verdienden zeker dit gekke jaar zo’n mooi regiokampioenschap. Dank aan de Rotterdamsche Manège, officials en alle vrijwilligers! Ik kijk uit naar volgende week, wanneer we voor onze B t/m M combinaties het regiokampioenschap dressuur op de kalender hebben staan.”

Bron: Persbericht

Foto: Danielle Vink

Reacties