Een record opbrengst op de Shetland Pony Select Sale

Een record opbrengst op de Shetland Pony Select Sale

0 2662
RSPCA

Afgelopen zaterdag is de negende editie van de Shetland Select Sale gehouden in Liessel. Volgens de organisatie is het voortreffelijk verlopen. Met zeer veel sfeer, veel buitenlands bezoek en wisselende maar gemiddeld goede prijzen. Er werden in totaal 115 pony’s geveild.

Er waren een aantal uitschieters, maar daarentegen ook een aantal pony’s waar weinig belangstelling voor was. De biedingen werden verhoogd met 50 euro per bod tot 1000 euro en daarna met stappen van 100 euro. Van de 115 aangeboden pony’s zijn er 96 verkocht, waarvan 45 naar het buitenland.

Veulens en Jeugd

De gemiddelde prijs van de veulens was 334 euro. Het laagste werd geboden op een mini-vosveulen; deze bracht 150 euro op. Het duurste veulen werd voor 550 euro verkocht. Veder gingen de enters gemiddeld voor 511 euro naar een nieuwe eigenaar en de twenters voor 673 euro. De twenters die het meeste opbrachten gingen weg voor 2100 euro naar Frankrijk en Denemarken. Dit waren dan ook de veilingtoppers van dit jaar.

Volwassen pony’s

De twee duurst verkochte volwassen pony’s zijn ook verkocht naar Frankrijk en Denemarken. Dit voor een bedrag van 2000 euro. De goedkoopste volwassen pony’s gingen voor 350 euro van de hand. De gemiddelde prijs bij de ouderen was met 744 euro bijna net zo hoog als het gemiddelde van vorig jaar. De totale opbrengst was 62.550 euro. Een record!

Bron: Shetland Pony Select Sale 

Afbeelding: Remco Veurink

Reacties