CDI4* Leudelange: overwinning voor Rath en Foundation

CDI4* Leudelange: overwinning voor Rath en Foundation

0 377
Matthias Alexander Rath, Foundation
Matthias Alexander Rath en Foundation (v. Fidertanz) (foto: Sabine Wegener/Equitaris)

Op het CDI4* in het Luxemburgse Leudelange heeft de Duitser Matthias Alexander Rath de Inter A gewonnen met Fidertanz-zoon Foundation. En ook de nakomelingen van Foundation doen het goed in Leudelange!

Onervaren Foundation

‘Er waren een paar kleine dingetjes, maar ik ben erg tevreden,’ zei een gelukkige Rath na zijn overwinning in de Inter A. ‘Dit was pas de vierde wedstrijd voor Foundation waar hij piaffe en passage moest laten zien, en pas de tweede internationale.’

De hengst is dan wel al tien jaar oud, maar heeft nog niet heel veel ervaring. Foundation is ook een populaire dekhengst. Rath won in Leudelange bijvoorbeeld ook met zijn vijfjarige goedgekeurde zoon Feuertanz. ‘En ze lijken erg op elkaar, wat betreft het voorwaarts zijn, een heel goed voorbeen en hun werkhouding!’

In de Inter A bleven Rath en Foundation (die 70,91% scoorden) de Nederlander Philipp van Ommen en zijn KWPN-ruin Denver IPS voor. Zij kregen een score van 68,70%. De derde plaats was voor de Portugese amazone Maria Caetano en haar Lusitano Fenix de Tineo (68,29%).

Hengsten winnen

De proeven voor jonge paarden werden gedomineerd door hengsten. Feuertanz (v. Foundation) won bij de vijfjarigen met 82,40%, bij de zesjarige paarden versloeg de Hannoveranerhengst Dragon Welt (v. Dancier) al zijn tegenstanders.

Bron: Persbericht

Foto: Sabine Wegener/Equitaris

 

Reacties