Subtop | Rachelle Buining: ‘Rhythm is een echt familiepaard’

Subtop | Rachelle Buining: ‘Rhythm is een echt familiepaard’

Rachelle Buining - Rhythm and Blues KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

Tijdens de Subtopwedstrijd in Wezep, onderdeel van de Bonfix Dressuurcompetitie, wonnen Rachelle Buining en Rhythm and Blues de Intermediaire I met een mooie score van 67,65%. Twee weken geleden schreven zij in Exloo ook al deze klasse op hun naam.

Familiepaard

Rachelle vertelt enthousiast: “Exloo was onze eerste start na een wedstrijdpauze. Hier hadden we nog wat ongebruikelijke foutjes, maar gisteren heb ik op zich heel lekker gereden. We reden een nagenoeg foutloze proef. Wat wel beter kan, is het gevoel in de hoeken en in de grijze stukken. Ik moest best hard werken om hem op tijd klaar te krijgen voor de volgende oefening, daar valt dus nog wel winst te behalen.”
Rhythm and Blues is bij de familie Buining geboren, zij kennen hem dus door en door.
“We kunnen lezen en schrijven met Rhythm. Mijn moeder heeft hem gereden en uitgebracht in de sport voordat ik hem overnam. Hij is altijd heel kijkerig geweest op concours, maar ik ken zijn handleiding goed en ik weet precies wat ik aan hem heb. Hij is echt een familiepaard, we kunnen in één opslag al zien hoe hij zich voelt.”

Eigen dressuurstal

De combinatie heeft al veel overwinningen op hun naam staan, ook internationaal bij de Young Riders. “Mijn doel is om dit jaar de scores naar de 70% te krijgen. Ik mag helaas vanwege mijn leeftijd geen Young Riders meer starten, maar ik wil wel weer graag internationaal gaan starten dus dat gaan we nu bij in de Lichte Tour doen.”
Naast sportieve ambities zijn er ook zakelijke ambities bij de fanatieke Buining. “Ik heb met mijn moeder een dressuurstal in Ter Apelkanaal, Buining Dressage. We zijn druk bezig om dit verder uit te bouwen, het is echt heel leuk om dit samen met mijn moeder te kunnen doen!”

Overige deelname

De wedstrijd in Wezep werd goed bezocht, in alle rubrieken was er sprake van veel deelname.
De Grand Prix kwam op naam te staan van Jean-René Luijmes, hij stuurde vaste partner Aswin naar 70,49%. Laura Quint en Edison debuteerden in de Intermediaire II en behaalden met 67,13% het oranje lint. Engie Kwakkel deed goede zaken in de Prix St. Georges met Custom Zadels Eyecatcher, zij wonnen met precies 65%. De ZZ-Zwaar werd gewonnen door Marlou de Ruyter en Corinda Luttjeboer. Marlou reed met Gregwaard naar 66,79% en Corinda behaalde met Endyrava DC 69,43%.

Tekst: Jolanda de Nekker

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties