Rolf-Göran Bengtsson nieuwe ruiter Emir R

Rolf-Göran Bengtsson nieuwe ruiter Emir R

Michael Greeve - Emir R Jumping Amsterdam 2017 © DigiShots
Michael Greeve - Emir R Jumping Amsterdam 2017 © DigiShots

De KWPN-goedgekeurde Emir R van de gebroeders Leo en Marthijs Brouwer en Aniek Diks heeft een nieuwe ruiter in Rolf-Göran Bengtsson. Dat meldt Marthijs Brouwer zojuist aan Hoefslag. 

De negenjarige Emir R (Colman x Rubert R) is afgelopen week uitgetest door de Zweedse topruiter Bengtsson. ‘Gisteren kregen we al een foto dat hij met de duim omhoog op Emir zat’, vertelt Marthijs Brouwer. ‘Maar vandaag weten we zeker dat hij verder wil met ‘m.’

Emir R werd tot op heden vakkundig opgeleid door Michael Greeve, die een aantal aansprekende resultaten met de schimmel boekte. Zo bereikte Emir in de VHO trofee van 2017 een tweede plaats,  een week nadat hij als winnaar gelauwerd werd bij de sixbar-rubriek op Jumping Amsterdam.

Het contact tussen Brouwer en Bengtsson ontstond via Bart van der Maat, zwager van Brouwer en werkzaam bij Bengtsson. ‘Michael heeft Emir geweldig opgeleid tot en met de 1.50m, maar de kans dat Emir door Bengtsson zou kunnen worden uitgebracht wilden we niet laten lopen.’

Emir werd in 2012 door het KWPN goedgekeurd, twee jaar later kwam hij in het bezit van de gebroeders Brouwer en Aniek Diks.

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder vermelding van auteur en medium niet toegestaan

Vergelijkbare artikelen

Reacties