Quinn Fransen: “Candoe is een echte leerpony”

Quinn Fransen: “Candoe is een echte leerpony”

Quinn Fransen & Candoe

Quinn Fransen rijdt succesvol M2 dressuur met haar NRPS ruin Candoe. De combinatie heeft al meerdere malen meegestreden op de Limburgse Kampioenschappen. “Het wedstrijden rijden vond ik zo leuk dat we er nooit mee gestopt zijn” vertelt ze.

Leerpony

De amazone vertelt “Candoe staat nu vier jaar bij ons en hij is 55% Arabier en 45% Welsh. Hij staat ingeschreven bij het NRPS en heeft met zijn vorige eigenaar internationaal Z2 gelopen. Voor mij en mijn zusje is hij een echte leerpony. Dankzij mijn instructrice Maike Leenders zijn we al ver gekomen. Ze komt ook vaak bij de wedstrijden kijken en ons helpen.”

Eerste wedstrijd

Ze vervolgt “Voor onze eerste wedstrijd in de B was ik heel nerveus. Ik was nog best wel klein en we reden een braaf proefje. Ik had nooit verwacht dat ik meteen derde zou worden, er deden veel deelnemers mee. Het wedstrijden rijden vond ik zo leuk dat we er nooit mee gestopt zijn. We hadden geen eigen trailer, wanneer het kon ging ik graag mee.”

Limburgse Kampioenschappen

“De aanleuning was vaak wel een dingetje, daar hebben we veel aan gewerkt tijdens de lessen. In de B mochten we na een halfjaar meedoen aan de Limburgse Kampioenschappen, hier werden we tiende. In het L1 werden we reserve Limburgs Kampioen, helaas mocht er maar één deelnemer naar de Nederlandse Kampioenschappen. Het M1 reden we ook binnen een paar wedstrijden uit. We zijn op drie echte concoursen geweest en de daarna overgestapt op de online mogelijkheden. Ik wilde graag mee doen met de selecties maar dat ging helaas niet. We hebben besloten om dan maar M2 te gaan starten en daar hebben we nu twee winstpunten in. Ik hoop dat we snel de punten bij elkaar hebben voor het Z1, dat lijkt me heel gaaf” vertelt Fransen.

Veelzijdig

De amazone droomt ervan om het hoogst haalbare niveau bij de pony’s te bereiken, het Z2. “Ik hoop dat dat gaat lukken maar ik word zelf ook aan de grote kant voor hem. Ik vind de wedstrijden tussen de pony’s wel heel erg leuk, zo lang het kan blijf ik graag meerijden. Candoe is een hele lieve pony en hij heeft nog nooit een pas verkeerd gezet. Hij is een pony waar je alles mee kan doen, hij kijkt nergens van op. We gaan weleens springen en naar het bos. In de zomer gaan we mee op ponykamp en met mijn zusje rijdt met hem carrousel les. Hij vindt de middendraf heel erg leuk en hij wilt graag werken voor je werken. Ondanks dat hij alles al kan geeft hij je niks cadeau, het is nog steeds hard werken” vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Quinn Fransen

Reacties