Quarrycrest Echo op 13-jarige leeftijd ingeslapen

Quarrycrest Echo op 13-jarige leeftijd ingeslapen

Piggy French - Quarrycrest Echo CHIO Aachen 2019 © DigiShots

Quarrycrest Echo (v. Clover Echo), het paard dat teamgoud won onder eventingamazone Piggy French is afgelopen zondag op 13-jarige leeftijd in Japan ingeslapen, meldt Horse & Hound. 

Verkoop

In december 2019 is de ruin verkocht naar Japan, waar hij de Japanse Toshiyuki Tanaka moest helpen een plek te verdienen binnen het Japanse team voor de komende Olympische Spelen. 

Zeldzame ziekte

De 13-jarige, bekend als “Red”, leed aan een zeldzame aandoening van de dunne darm, eosinofiele enteritis. “Hij kon niet beter verzorgd worden door de dierenartsen in het B&W Equine Hospital in Breadstone en alles werd er aan gedaan om hem te genezen, maar het was niet mogelijk”, zegt Angela Tucker, die twee ruiters van de Japanse Riding Club Crane op stal heeft staan. 

Dankbaar

“De Japanners waren erg dankbaar dat ze hem via Riding Club Crane konden kopen, en het was een droom voor Toshi om samen aan start te verschijnen. Het is gewoon zo jammer dat hij nooit de kans heeft gehad om een ​​partnerschap met hem aan te gaan. ”

Toshiyuki Tanaka

Toshi was 15e op de Wereldruiterspelen in 2018. Wat hem de best geplaatste ruiter in het Japanse team maakte, dat op een goede vierde plek eindigde. Hij en zijn WEG-paard, Talma D’Allou (v. Opium de Talma), wonnen in maart van dit jaar nog de CCI4* in Barroca d’Alva, Portugal.

Bron: Horse & Hound / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties