Programma uitverkochte Blom Cup bekend

Programma uitverkochte Blom Cup bekend

0 332
Ipsthar onder Bas Moerings
Ipsthar onder Bas Moerings

Van 17 t/m 19 augustus wordt de Blom Cup verreden bij de Tops International Arena in Valkenswaard. Daar gaan de vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden de strijd met elkaar aan.

Binnen 24 uur

Maandag maakte de KWPN bekend dat er beperkte tickets beschikbaar waren, zodat het KWPN aan de coronamaatregelen kan voldoen. De tickets moeten geprint meegenomen worden naar het evenement. Daarbij is het van belang dat er een ingevuld COVID-formulier wordt meegebracht. Er was grote belangstelling voor het bijwonen van de Blom Cup: de tickets waren binnen nog geen 24 uur uitverkocht.

Van start

Inmiddels oresenteerde de KWPN het programma van de Blom Cup. Op maandag 17 augustus vindt de exterieurbeoordeling van de vijf- en zesjarige springpaarden plaats. Ook het eerste onderdeel van de halve finales van de vijf-, zes- en zevenjarige parden gaat van start. Maandag vindt ook de bezichtiging van de vijf- en zesjarige hengsten plaats.

Hattrick?

Bij de zevenjarigen rijden ook tweevoudig winnaars Bas Moerings en Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof) weer mee. Voor hen de uitdaging om voor de derde keer op rij te winnen, zodat ze een hattrick scoren. Bij de vijf- en zesjarigen neemt de top drie van vorig jaar weer deel. Zij kunnen zo meten waar zij dit jaar staan in het deelnemersveld.

Tweede onderdeel

De exterieurbeoordeling van de vierjarige springhengsten vindt dinsdag 18 augustus plaats. Daarnaast wordt het tweede onderdeel van de halve finale bij de vijf-, zes- en zevenjarigen verreden. Dit is inclusief de tweede bezichtiging van de vijf- en zesjarige springhengsten.

Vierjarige hengsten en finale

In een andere piste nemen de vierjarige springpaarden deel aan de halve finale. Dit is tevens het moment voor de eerste bezichtiging voor de hiervoor aangemelde vierjarige springhengsten. Woensdag 19 augustus staat geheel in het teken van de allerbeste springpaarden van de Blom Cup. De finale wordt dan voor alle leeftijdscategorieën verreden.

Bekijk hier het volledige programma van de Blom Cup.

Bron: KWPN

Foto:  DigiShots

Reacties