Programma regiokampioenschappen wijzigt door storm Ciara

Programma regiokampioenschappen wijzigt door storm Ciara

Verschillende regiokampioenschappen hebben het programma voor zondag 9 februari afgelast en verplaatst. In verband met de verwachte storm Ciara achten zij het niet veilig genoeg om doorgang van de evenementen te laten plaatsvinden.

KNHS Regio Noord-Brabant

De springrubrieken voor pony’s zijn verplaatst naar zaterdagochtend 15 februari en zondagochtend 16 februari. Op zaterdag wordt de M D/E, Z D/E en ZZ D/E verreden. Op zondagochtend wordt het L D/E verreden. Algemeen Secretaris Peter Timmers vertelt “De beslissing hebben wij gisteren genomen zodat de deelnemers en officials tijdig konden worden ingelicht. Tot op heden zijn alle reacties positief en het is een verstandige beslissing. We hebben al drie geweldige weekenden gehad en het zou jammer zijn als er nu ongelukken gebruiken. Morgenochtend halen we de vlaggen naar beneden en we hopen dat de schade voor iedereen meevalt. Het voltallige bestuur van KNHS Regio Noord-Brabant staat achter deze beslissing.”

KNHS Regio Utrecht

De wedstrijdorganisatie van de kampioenschappen in Utrecht laten zaterdagavond om 18.00 uur weten via social media of de wedstrijd zondag door gaat of niet.

KNHS Regio Noord-Holland

Regio Noord-Holland heeft laten weten dat het kampioenschap dressuur paarden verplaatst wordt naar zaterdag 15 februari. De locatie blijft hetzelfde, de Noorderkoggenruiters in Benningbroek.

KNHS Regio Zuid-Holland

Ook regio Zuid-Holland heeft gemeld dat het kampioenschap dressuur paarden zondag 9 februari niet doorgaat. Het kampioenschap wordt verplaatst naar zondag 16 februari.

KNHS Regio Friesland

Voor de regio Friesland wordt het programma gewijzigd naar zaterdagavond 8 februari. De deelnemers die mogen overrijden in de klasse Z1, Z2 en ZZL zullen vanavond rijden. De deelnemers mogen dan hun tweede proef of de kür op muziek rijden.

Bron: Facebook / Hoefslag

Reacties