Prinsjesdagveiling veilt twee veulens voor goede doelen

Prinsjesdagveiling veilt twee veulens voor goede doelen

0 186
Foto: Stock

Op de Prinsjesdagveiling, die plaats vindt op dinsdag 17 en woensdag 18 september, worden twee veulens geveild voor een goed doel.

De helft van de opbrengsten van het bonte veulen Torro van den Bisschop (v. El Barone) en van Omaha Beach Texel (v. Glock’s Toto jr) gaan naar Support Casper en Villa Pardoes.

Goed gevoel

Veulenveiling Prinsjesdag ondersteunt al jaren goede doelen. Dit jaar is het goede doel bij de springveulens Support Casper van Stichting overleven met Alvleesklierkanker.  Deze organisatie zet zich in voor de bestrijding van alvleesklierkanker, de tweede meest dodelijke vorm van kanker in ons land. De Belgische fokkers Tom en Ines de Craene ondersteunen graag dit goede doel met hun veulen Torro van den Bisschop. “We hadden er direct een goed gevoel bij en steunen graag dit goede doel.”

Wim van der Linde

Dressuurfokker Wim van der Linde besloot ook één van zijn beste veulens te veilen voor het goede doel. Van dit veulen, de Glock’s Toto Jr.-zoon Omaha Beach Texel, wordt eveneens de helft van de opbrengst gedoneerd aan een goed doel, namelijk Villa Pardoes.
De succesvolle fokker draagt graag zijn steentje bij aan het goede doel. “Ik heb me er natuurlijk in verdiept. Villa Pardoes helpt kinderen tussen de vier en de twaalf jaar en ik heb vijf kleinkinderen in die leeftijd. Zij zijn gelukkig allemaal gezond, maar laatst moest één van hen naar het ziekenhuis voor buisjes in de oren. Dat is een relatief makkelijke ingreep, maar zelfs daar sliep ik gewoon slecht van!  Een ziek kind is echt een ramp. Ik ben altijd weer blij als ze weer geluid maken, dan is het weer goed!”

Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling. De organisatie biedt een onvergetelijke gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind.

Bron: Hoefslag/ Veulenveiling Prinsjesdag

Reacties