Princess Anne betrokken bij onderzoek naar paard en elektrische auto’s

Princess Anne betrokken bij onderzoek naar paard en elektrische auto’s

Sabine Timman - Wiseguy © DigiShots

Elektrische auto’s zijn de auto’s van de toekomst, wordt er gezegd. Maar wat denken de paarden eigenlijk van dit muisstille vervoersmiddel?

Onderzoek

De bovenstaande vraag wordt onder handen genomen in een onderzoek van Askham Bryan College in York, Engeland. De Engelse Princess Anne zorgt er voor dat het onderzoek in sneltreinvaart gaat. Zij bezocht de school om een ‘road safety awareness’-evenement bij te wonen. De school organiseerde dit evenement in samenwerking met de British Horse Society.

Beschermer

De Engelse prinses kwam als mede-beschermheer (of eigenlijk vrouw) van de gemeenschap, naar demonstraties van elektrische auto’s. Deze werden gehouden door het bedrijf Alfa Power, een bedrijf wat oplaadpunten voor elektrische auto’s ontwikkelt. Alfa Power interesseert zich in de manier waarop deze voertuigen impact hebben op de veiligheid van paarden. Dit gaat vooral om de situaties waarbij het voertuig het paard van achter benaderd.

Vereerd

Dr. Tim Whitaker, de directeur van Askham Bryan College zei: “We waren vereerd de prinses te mogen ontvangen en onze studie te tonen. Het is een erg belangrijk onderdeel van verkeersveiligheid voor zowel ruiters als bestuurders.” Hij vervolgt: “Onze studenten en medewerkers waren opgetogen om de prinses te ontmoeten, vooral vanwege haar gigantische ervaring als een volleerd paardenvrouw.”

Veel ongelukken

In maart 2016 lanceerde de British Horse Society haar Dead Slow campagne na het verzamelen van statistieken over ongelukken met paarden in het verkeer. Sinds 2010 zijn er in Engeland 3758 incidenten gemeld bij de vereniging. Bij deze ongelukken zijn in die tijd 315 paarden en 43 mensen overleden. De meeste ongelukken gebeuren doordat auto’s te dicht langs de paarden heen rijden of te snel passeren.

Als ik een paard op de weg zie, zal ik…

  1. Rustig rijden en passeren met een snelheid van maximaal 25 km/h
  2. Geduldig zijn, niet claxonneren of even gas geven
  3. Het paard langaam en ruim passeren, als het kan het liefst met een autowijdte afstand
  4. Rustig verder rijden en niet gelijk optrekken

Bron: Horsetalk

Foto: © DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties