President-Commissaris van Feyenoord moet Duindigt redden

President-Commissaris van Feyenoord moet Duindigt redden

Renbaan Duindigt gaat dit jaar haar 112e seizoen in. Het seizoen dat toevalligerwijs overeenkomt met het Nederlandse noodnummer, moet ook het seizoen van de redding van de noodlijdende baan worden, dat werd bekend op de persconferentie die woensdagavond plaatsvond.

‘Kinderspel’

Duidelijk werd dat halverwege december vorig jaar de laatste potentiële koper van de renbaan afhaakte. Op dat moment is besloten dat Gerard Hoetmer, president-commissaris van Feyenoord én een van de mannen achter Stal Schermer, tot 1 juli 2018 het alleenrecht krijgt om een groep mensen bij elkaar te brengen die Duindigt moeten gaan redden.

Baanspeaker Rogier den Dekker heeft vertrouwen in Hoetmer. ‘Voor iemand die Feyenoordsupporters ervan heeft weten te overtuigen dat ze hun Kuip moeten loslaten, zal het redden van Duindigt vast kinderspel zijn.’

Hoofdsponsor Derby

Het koersklaar maken van de drafbaan voor de openingmeeting van 25 maart 2018 heeft de hoogste prioriteit gekregen, net als het vinden van een hoofdsponsor voor de Derby. Deze koers, waarin de beste Nederlands gefokte driejarige paarden tegen elkaar strijden om de winst, is voor de meeste liefhebbers toch nog altijd de belangrijkste koers van het jaar.

‘Nieuw volk’

Ook zal er in 2018 drie keer een zogenaamde PMU-meeting verreden worden. Daarbij kunnen Franse wedders inzetten op de koersen in Duindigt, wat de sport flink wat inkomsten zou moeten opleveren.

Tevens zet de renbaan sociale media in om contact te leggen met studentenverenigingen en is er recent gesproken met de Amerikaanse ambassade, die op een steenworp afstand van Duindigt ligt. Door deze partijen mooie arrangementen aan te bieden, hoopt de baan ‘nieuw volk’ naar de paardenrennen te trekken.

Nostalgie

De plannen klinken veelbelovend, nu is het wachten op de uitvoering ervan. Gaat 2018 het jaar worden waarin ‘de mooiste baan van Europa’ weer opkrabbelt? Als het aan Den Dekker ligt zou iedereen Duindigt eens moeten bezoeken. ‘Het is de baan van de waarheid die gelegen is op een unieke locatie in de prachtige natuur. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan, pure nostalgie. Juist de verouderde staat van het complex geeft die unieke sfeer, een reden waarom iedereen er eens een kijkje zou moeten nemen.’

Bron: Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Wendy Koekoek

Reacties