Presentatie verrichtingshengsten in Ermelo

Presentatie verrichtingshengsten in Ermelo

verrichtingsonderzoek

Maandag 9 oktober worden op het KWPN-centrum in Ermelo 34 driejarige hengsten aangeleverd voor het najaarsverrichtingsonderzoek. Veertien springhengsten en twintig dressuurhengsten doen mee aan deze de 50-dagen test, meldt het KWPN.

De aanlevering van de hengsten start om 8.00 uur met de presentatie van de springhengsten. Deze hengsten worden door de eigen ruiter voorgereden in de Willem-Alexanderhal en laten ook enkele sprongetjes onder het zadel zien. Als de hengstenkeuringscommissie vervolgens groen licht geeft, mag de hengst naar de veterinair. Indien ook daar alles in orde blijkt wordt de hengst op het KWPN-centrum gestald.

De in 2015 tot keurhengst verklaarde Harley VDl is de enige springhengst die meer dan één nakomeling voor het najaarsverrichtingsonderzoek leverde: Jubel Es en Jadalco B.S.

Dressuurhengsten

Na de springhengsten worden ook de dressuurhengsten voorgesteld door de eigen ruiter. Ook zij mogen, na akkoord van de hengstenkeuringscommissie en de veterinair, op het KWPN-centrum worden gestald.

Van zowel Sezuan als van Charmeur doen twee nakomelingen aan het najaarsonderzoek mee. Van drievoudig wereldkampioen Sezuan komen Jazzuan SVN en Justum DBG; van Charmeur, die binnenkort zijn Grand-Prix-debuut maakt onder Madeleine Witte-Vrees, komen Jironn L en Joyrider.

Op de website van het KWPN vind je een lijst met alle deelnemende hengsten.

Foto: DigiShots

Reacties