Premiehengst Next Pitch naar Reesink Horses

Premiehengst Next Pitch naar Reesink Horses

Hengstenkeuring
Next Pitch US KWPN Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

De jonge Next Pitch (Geniaal x Blue Hors Hotline) was één van de publieksfavorieten tijdens de KWPN Hengstenkeuring 2021. De premiehengst werd gefokt door Suzanne Smeeing en Wouter Lodder van Unlimited Stables uit Lunteren.

“We zijn wel een beetje eigenwijs”, vertelt Lodder over de verkoop. “We wilden zelf graag het avontuur van de Hengstenkeuring meemaken.” Vóór de eerste bezichtiging hadden beide partijen al contact over de hengst. “Toen hij werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek én hij geprimeerd werd groeide de belangstelling natuurlijk.”

Sterke moederlijn

Next Pitch komt voort uit de merrie It’s a Litchy, de laatste nakomeling van Litchy. Litchy bracht hengsten als Painted Black, Zizi Top en Grand Prix-paard Go Legend voort.

“Next Pitch is een erg complete hengst. Hij heeft een sterke moederlijn, een super fijn karakter en is gelaten en nuchter. Daarnaast heeft hij drie heel goede gangen en een mooi exterieur. Hij laat nergens een steekje vallen en we zijn er dan ook van overtuigd dat hij een gouden toekomst tegemoet gaat”, vertelt Bas Reesink.

Dinja van Liere

De hengst wordt de komende tijd aangereden een gaat vervolgens ter dekking op het dekstation van Reesink Horses in Uden. “Buitenlandse fokkers tonen veel interesse. We zullen hem daarom ook bij Duitse stamboeken aan gaan bieden.” Dinja van Liere zal de hengst gaan trainen.

 

Bron: Reesink Horses

Foto: Digishots

Reacties