Preferente hengst Berlin overleden

Preferente hengst Berlin overleden

Berlin KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

De preferente hengst Berlin is gisteren aan ouderdom overleden. Twee jaar geleden werd de toen 24-jarige vererver preferent verklaard, dankzij zijn grote bijdrage aan de fokkerij. Eerder kwam hij met Gerco Schröder al tot fantastische successen en was hij van grote waarde voor het Nederlandse springteam. Berlin is 26 jaar geworden.

Stal Eurocommerce

Berlin zag op 11 maart 1994 het levenslicht bij fokker Josef Unkelbach in het Duitse Keulen, die de Cassini I-zoon de naam Caspar mee gaf. Als driejarige werd hij in eerste instantie niet goedgekeurd bij het Holsteiner Verband, maar hij nam wel deel aan de Hengstleistungsprüfung in Adelheidsdorf. Daar behaalde hij 133,21 punten waarmee hij de tweede plaats opeiste bij de springhengsten. Vervolgens is de schimmelhengst opgeleid voor de sport en als zesjarige werd het grote talent ontdekt door Stal Eurocommerce. Hij werd in eerste instantie puur voor de sport aangeschaft.

Onbegrensd vermogen

In 2003, verdiende Berlin goedkeuring bij het KWPN. Omdat hij al op het hoogste niveau sprong, voldeed deelname aan het vijfdaagse karakteronderzoek, waarvoor de hengst glansrijk slaagde. In de sport viel de Cassini I-zoon op met zijn welhaast onbegrensde vermogen en goede rijdbaarheid, eigenschappen die hij bovendien sterk weet te vererven.

Preferentschap

De stoere schimmel betekende veel voor het Nederlandse team, zo droeg hij bij aan het Teamgoud op het WK Aken 2006 en aan het  Europese Teamgoud in Mannheim in 2007. Tot en met 2008 bleef de fabelachtige schimmel zijn palmares uitbreiden en op de KWPN Hengstenkeuring in ’s Hertogenbosch in februari 2009 nam hij definitief afscheid van de sport. Vijf jaar later keerde hij terug naar de Brabanthallen om gehuldigd te worden als keurhengst. Berlin bracht tal van kinderen die in de internationale sport presteerden, maar dankte zijn latere preferentschap ook aan het leveren van meerdere goedgekeurde zonen, zijn zeer hoge springindex van en goed scorende dochters op de merriekeuringen en in de aanlegtesten. Naast een grandioze carrière in de sport, is de hengst in staat gebleken een grote bijdrage te leveren aan de Nederlandse en mondiale fokkerij.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties