Poznan: Korte bochtjes leveren Vrieling en Arezzo VDL overwinning op

Poznan: Korte bochtjes leveren Vrieling en Arezzo VDL overwinning op

0 243
Jur Vrieling
Jur Vrieling - Arezzo VDL O'Seven Prijs S8 CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

Het draaien van een aantal korte bochtjes leverde Jur Vrieling en Arezzo VDL (v. Chin Chin) vandaag de overwinning op in de Small Tour Finale in het Poolse Poznan. De combinatie bleef in de barrage ruim een seconde voor op de concurrentie.

Optimaal gebruik

In de 1,35m-rubriek kwalificeerden 22 combinaties zich voor de barrage. Felix Hassman en Lucky Boy (v. Lissabon) leken, na gefinisht te zijn in de snelle tijd van 26,60 seconden, grote kanshebbers voor de zege. Ze werden daarna echter gelijk van hun troon gestoten door Vrieling en Arezzo VDL: zij legden het parcours in 25,14 seconden af.

De KWPN-hengst valt op door zijn wendbaarheid. Vrieling wist vandaag optimaal gebruik te maken van die kwaliteit door een aantal krappe bochten te draaien die voor de rest van het deelnemersveld niet haalbaar bleken. ‘Arezzo voelde vandaag goed aan, hij was heel oplettend’, aldus de tevreden ruiter.

Gepaste afstand

De rest van het deelnemersveld volgde op gepaste afstand. Wojciech Wojcianiec eindigde met zijn Quasi de Kergane (v. Elan de la Cour) op de derde plaats, zij kwamen in 28,25 seconden over de eindstreep. Natalia Simonia en Ruan gingen rond in 29,69 seconden en waren zo goed voor de vierde positie. Met een tijd van 30,45 seconden werd de top vijf gesloten door Maria Bibikova en de Nederlands gefokte Ziezoo (v. Sam R).

Klik hier voor uitslagen

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

 

 

 

 

Reacties