IK | Pony kampioenen stralen met gewonnen medailles

IK | Pony kampioenen stralen met gewonnen medailles

Veerle van Hof - © DigiShots

Op de tweede dag van de KNHS Indoorkampioenschappen was het aan de beurt bij de pony’s. In de klasse B cat. A/B ging de winst overtuigend naar de tienjarige Sofie Teulings. Ze vertelt “Het was de eerste keer dat ik op een kampioenschap in Ermelo mocht rijden. Het was best een beetje spannend, maar ik vond het vooral heel bijzonder.” Teulings reed haar pony Isabel naar 71,722%.

Klasse B

De tienjarige Indy de Mooij was de beste in de klasse B cat. C. Ze reed haar pony Roosendaal’s Miracle naar 72,056%. Ze vertelt “Het ging echt super goed. Mijn pony had er heel veel zin in en deed erg zijn best.” Met een geweldige score van maar liefst ruim 77% pakte Isa Hollands de titel in de klasse B cat. D/E. “Ik heb echt genoten van deze wedstrijd en was super tevreden over de proef. His Royal Badness is echt mijn droompony” vertelt ze.

Klasse L1

De gouden medaille in de klasse L1 cat. A/B ging naar Britt Kikkert. “Ik ben hier zó blij mee! Mijn pony had er ook heel veel zin in en deed echt zijn best” aldus Kikkert. Ze stuurde Himmeren’s Goudtopaas naar 68,111%. Na haar eerdere overwinning in de klasse B cat. D/E won Isa Hollands nogmaals een KNHS-titel, ditmaal in de klasse L1 cat. C. “Ik was erg tevreden over de proef. Strawberry kan nog soms wel eens schrikachtig zijn, maar hij was nu juist heel relaxt.” De combinatie kreeg 69,667% voor hun proef. Veerle van Hof beleefde een fantastische dag met twee titels. Wat een geweldige dag was het voor Veerle van Hof die maar liefst tweemaal op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Ze won zowel de klasse L1 cat. D/E als de M2 cat. D/E. “Beide pony’s liepen heel fijn. Ik ben echt blij met deze super resultaten.” Ze stuurde haar pony Nijehert’s Marc naar 71,722% in het L1.

Klasse M1 & M2

Senna van de Gevel pakt de titel in de M1 cat. D/E met 73,167%. Van de Gevel vertelt “Davinci liep heel goed, maar toch kwam de winst wel een beetje onverwacht omdat we ook een aantal foutjes hadden. Ik ben er wel heel blij mee!” Kicky van Leeuwen won de klasse M1/M2 cat. A/B met haar pony Puck. Ze vertelt “Het ging echt héééél erg goed! Dit was onze laatste wedstrijd samen, dus deze overwinning is een mooi afscheid van onze tijd samen.” Ze sloten de proef af met 69,889%. De klasse M1/M2 cat. C werd gewonnen door de elfjarige Jilles Timmers. “Ik vond het helemaal niet zo spannend om hier te rijden, alleen maar heel erg leuk. Mijn pony kan soms wat ondeugend zijn maar hij was nu eigenlijk heel braaf” aldus de amazone. Veerle van Hof werd zoals eerder genoemd Indoorkampioen in de M2 D/E. Ze reed Equine Parks Xander naar 69%.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties