Poll: Favoriete paardrijd-seizoen is herfst

Poll: Favoriete paardrijd-seizoen is herfst

0 375
buitenrit, groep, afstand
foto: Remco Veurink

Maak jij het liefste een buitenrit in de lente, als de natuur in bloei staat, of in de herfst als de bomen hun blaadjes laten vallen? Of gaat je voorkeur uit naar de zomer wanneer de temperatuur aangenaam genoeg is om in je T-shirt te rijden, of naar de winter wanneer je wellicht door de sneeuw kunt crossen?

Het Amerikaanse tijdschrift The Horse vroeg haar lezers in welk seizoen zij het liefste paardrijden en het antwoord is: in de herfst!

Van de bijna achthonderd lezers geeft meer dan de helft aan het liefste in het najaar te rijden. Bijna een kwart van de ruiters rijdt het liefst in het voorjaar. Vijftien procent is dol op de zomer en slechts 5 procent (hoe verrassend!) vindt de winter het einde.

Het beste weer

De populariteit van de herfst heeft onder meer te maken met het droge (!) weer. Dan kennen de Amerikanen de kletsnatte herfstmaanden in Nederland blijkbaar niet! Wat wel overeenkomt met ons najaar is de lagere temperatuur, het ontbreken van (stekende) insecten, het geringe aantal toeristen waardoor de stranden en natuurgebieden weer toegankelijk zijn en de kleuren die de natuur in de herfst laat zien.

‘In het voorjaar probeert mijn paard me te vermoorden, in de zomer val ik flauw van de hitte en in de winter bevriezen mijn handen. Daarom wint de herfst,’ licht een amazone toe. Volgens een ander antwoord zijn de paarden na de zomer in topconditie en fit om op wedstrijd te gaan.

Outdoorseizoen

Het op een na meest favoriete seizoen, de lente, heeft als voordelen dat de zon zich laat zien zonder dat het te warm wordt, dat je na een strenge winter eindelijk de paden weer op kunt en dat het outdoor wedstrijdseizoen weer gaat beginnen.

Lees wat andere ruiters te zeggen hebben over de seizoenen op thehorse.com

Foto: Remco Veurink

Reacties