Veel jong talent in Pluvinel competitie

Veel jong talent in Pluvinel competitie

0 755
Marlou de Ruyter en Inanda © DigiShots

Dit weekend vond de vijfde editie van de Pluvinel Jonge Talenten Competitie in Maren-Kessel plaats. Het evenement, dat vorig jaar de finales moest cancelen vanwege heftige sneeuwval, stond eerdere jaren in december op de kalender. De overwinningen gingen deze editie naar King Leatherdale (v. Lord Leatherdale), High Hope (v. Sezuan) en Inanda (v. Rock Forever).

King Leatherdale

Dat de Pluvinel Competitie zich de afgelopen jaren op de kaart heeft gezet, bleek uit het grote animo bij met name de driejarigen. Maar liefst 52 combinaties deden een gooi naar de overwinning in deze rubriek. Michelle van Lanen won met King Leatherdale, een fokproduct van de familie Van Oort, in eigendom van Van Lanen’s werkgever Dhr. Yom Tov. De talentvolle ruin komt uit de moederlijn van onder andere de KWPN-goedgekeurde hengst Ferdinand. Van Lanen scoorde 85 punten, Marlou de Ruyter moest met een half puntje minder genoegen nemen. Zij reed Kind of Magic (v. Florestan) naar een tweede plaats. Derde werd Kenndale (v. Everdale), onder het zadel van Nora van Houtem.

High Hope

Ook bij de vierjarigen was er een sterke, grote groep deelnemers afgereisd naar Maren-Kessel. Enkel de paarden met 85 punten of meer liepen in de finale. Sezuan-dochter High Hope wist in deze rubriek haar naam waar te maken. Emma van den Hooven stuurde de merrie naar een totaalscore van 184,5 punten, opgebouwd uit de presentatie onder de eigen ruiter en het overrijden door Joyce Lenaerts. De tweede plaats was voor Joppe K (v. Rousseau), deze hengst werd voorgesteld door eigenaresse Leonie Bos. Cindy van Vugt reed Jack (v. Everdale) naar een derde plaats.

Inanda

Elitemerrie Inanda werd door Marlou de Ruyter voorgesteld bij de vijfjarigen. Onder het zadel van de Ruyter scoorde ze 83 punten, door gastruiter Joyce Lenaerts werd de Inanda met een ultieme tien! Daarmee verwees ze Ilse van Cranenbroek en Ivar (v. Ampère) naar de tweede plek. Infinity Win wist in de eerste ronde de hoogste score te behalen. Deze Everdale-zoon komt uit de merrie Winner T, die te boek staat als moeder van de KWPN-hengst Grand Galaxy Win (v. Apache). Gereden door zijn eigenaar Roy Fist, werd Infinity Win uiteindelijk derde.

Bron: Hoefslag

Reacties