Platinum Stable’s Titian Wilaras opgepakt

Platinum Stable’s Titian Wilaras opgepakt

0 1643
Foto: Remco Veurink

Op 12 mei is Titian Wilaras, bekend van Platinum Stable, opgepakt. Hij zit vast in zijn thuisland Indonesië, de autoriteiten verdenken hem van bankfraude.

Platinum Stable

Begin 2015 opende Wilaras Platinum Stable in Riel. De nieuwe stal werd groots opgezet op een luxe complex, maar al snel kwam Platinum Stable negatief in het nieuws. Beslagleggingen volgden en inmiddels zijn alle paarden vertrokken en verkocht. De 55-jarige eigenaar Titian Wilaras, in Nederland bekend als Titan of Chris Wilaras, komt uit Medan, de hoofdstad van het Indonesische eiland Noord-Sumatra. Hij stond sinds december 2019 op de meest gezochte lijst van de Indonesische autoriteiten.

Bank en nachtclub

De Indonesische autoriteiten beschuldigen Wilaras van corruptie in verband met de Legian Credit Bank, waar hij tevens de eigenaar van was. Volgens de autoriteiten gebruikte het geld van de bank om zijn eigen weelderige levensstijl en persoonlijke behoeften te financieren. Naast de Legian Credit Bank, had hij de beruchte nachtclub Sky Garden in eigendom. De politie sloot deze nachtclub vorig jaar wegens vermeende belastingontduiking. Op 12 mei werd Wilaras opgepakt in een hotel in Nederland, daarna is hij overgedragen naar Bali, waar hij nu wordt vastgehouden.

Bron: The Bali Sun

Reacties