Pim Mulder wint Puissance met geleend paard Diabolo

Pim Mulder wint Puissance met geleend paard Diabolo

0 195
Pim Mulder - Diabolo
Pim Mulder - Diabolo © Fototrailer

Op de Driehoekhoeve in Ommen vindt dit jaar voor de negende maal CSI Ommen plaats. Thuisruiters Pim Mulder en Hendrik-Jan Schuttert sloten de vrijdagavond af als nummers één en twee in de Puissance. Mulder zadelde voor de 2.10 meter hoge muur Diabolo (v. Clinton), het paard dat vorig jaar ook al de Puissance van Ommen won.

Schuttert regelt paard voor Mulder

Diabolo won vorig jaar de Puissance met Mark van den Top. Mulder won al vaker Puissances, maar had er nu geen paard voor. ‘Hendrik-Jan zei: Ik weet er misschien wel één voor je. Diabolo was nog niet ingeschreven. Ik kreeg hem te leen van eigenaar Teus van den Brink en nam hem zondag mee naar huis vanuit het concours De Wolden. Van de week kon ik hem wat rijden. Dat is toch wel fijn. Als je elkaar helemaal niet kent, valt het vaak toch tegen in de ring. Het is ook wel een heel goed paard. Dit voelde zo makkelijk aan, ik had nog wel een rondje willen doen!’

Nederlands feestje

Ook de rest van het weekend is het een Nederlands feestje in Ommen. Voorafgaand aan de Puissance was er op vrijdagavond overwinning van Wout-Jan van der Schans en Capetown (v. Oklund) in de 1.50 rubriek. Hyke Voorn won met Vanety (v. Vittorio) zowel op vrijdag als zaterdag de 1* rubriek over 1.20 meter. In de 1* Medium Tour was er een volledig Nederlandse top drie, met Niels Nanning en Belrose (v. Action Breaker) aan kop. Michael Greeve won met Big Star Jr Kz (v. Big Star) de 1.40 rubriek, Lisa Nooren en Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) schreven het 1.45 op hun naam. Vandaag wordt in Ommen onder andere de Grote Prijs verreden.

Klik hier voor de volledige uitslagen en tussenstanden van CSI Ommen.

Bron: Persbericht CSI Ommen

Reacties