Ook pilot leeftijdsgebonden wedstrijden eventing

Ook pilot leeftijdsgebonden wedstrijden eventing

0 277
leeftijdsgebonden wedstrijden

Na de leeftijdsgebonden wedstrijden springen en dressuur, start de KNHS volgend jaar een pilot in de eventing. Dat is een van de uitkomsten van het eventingforum, dat voor de derde keer in 2019 bijeen kwam.

Naast de leeftijdsgebonden wedstrijden kwamen ook vernieuwing van het rijstijlprotocol en de richtlijnen voor de crossbouw voor nationale B t/m Z wedstrijden aan de orde.

Leeftijdsgericht sportaanbod

Jeugdrubrieken hebben tot doel dat kinderen tegen leeftijdsgenoten kunnen sporten. Het klassement wordt dan opgemaakt op basis van de leeftijdsgroepen (basisschool of middelbaar onderwijs leeftijd) en niet meer op basis van de stokmaat van de pony.

“De deelnemers zijn enthousiast over deze jeugdwedstrijden,” legt Gert Naber van de KNHS uit, naar aanleiding van de pilots bij het springen en de dressuur. “Het is immers veel leuker om tegen leeftijdsgenootjes te rijden dan tegen deelnemers die veelal veel ouder zijn.”

Rijstijl

Het eventingforum wil graag de rijstijl in de eventing verder doorontwikkelen. Een vernieuwd protocol moet leiden tot meer uniformiteit in de beoordeling en duidelijke feedback voor de ruiters.

Ook voor wat betreft crossopbouw is behoefte is aan uniformiteit en een eenduidige naleving van de richtlijnen. Het forum heeft enkele voorstellen voor aanpassingen gemaakt.

De richtlijnen worden meegenomen in de bijscholing voor Technisch Afgevaardigde en Crossbouwer in het voorjaar van 2020.

Bron: KNHS

Foto: archief Remco Veurink

Reacties