Piet Raijmakers Jr: “De eerste overwinning van 2021 is behaald!”

Piet Raijmakers Jr: “De eerste overwinning van 2021 is behaald!”

Piet Raijmakers Jr
Piet Raijmakers Jr - Gomez Imprezz CSI Eindhoven 2019 © DigiShots

Piet Raijmakers Jr. liet donderdagavond het Wilhelmus klinken in het Oostenrijkse Salzburg Arena Messezentrum. Samen met de 11-jarige Gomez Imprezz (v. Nabab de Reve) klokte hij af in 61,74 seconden in de SCI2* 1.30M-rubriek wat zorgde voor een mooie eerste plek.

“De eerste overwinning van 2021 zit er weer op. Het is altijd leuk om te winnen, daar doen we het toch wel een beetje voor”, steekt de springruiter enthousiast van wal. Gomezz Imprezz is een zoon van de KWPN-merrie Impression (v. Elcaro), waarmee Erik van der Vleuten op 1.60M-niveau sprong. “Ze begint steeds meer haar goede familienaam waar te maken. Gomez is in het parcours extreem voorzichtig en super snel, hierdoor heeft ze vorig jaar ook heel veel gewonnen”.

Weddenschap

De springruiter had in 2020 een challenge lopen: 30 overwinningen op internationaal niveau. Ondanks dat er een hele tijd geen concoursen georganiseerd werden, wisten Raijmakers en Gomez de weddenschap ruim te winnen met 32 eerste prijzen. “Het was best spannend”, lacht hij. “Omdat we natuurlijk een hele tijd niet weg konden. Maar we hebben nog meer gewonnen dan dat de challenge was, dus dat was wel echt lachen. Al moest ik wel echt mijn best doen”.

Concourspaarden

Ook Van Schijndel’s Gladstone (v. Grison van den Bisschop) en Van Schijndel’s Olaya Z (v. Ogano Sitte) zijn mee naar Oostenrijk. “Deze drie paarden zijn de paarden die het momenteel allemaal doen op wedstrijd. We hebben nog een paar jonge paarden staan thuis, maar deze drie zijn echt de concourspaarden op dit moment. Het doel met hen is toch wel om zo veel mogelijk te winnen de komende tijd”.

Deze week staak in het teken van de 2*-parcoursen, volgende week mogen de paarden zich laten zien op 3*-niveau. “We blijven dus even hier, daarom heb ik ook de tijd genomen om helemaal naar Oostenrijk te reizen. Er komt wel heel wat bij kijken, zoals een coronatest, maar we zijn al lang blij dat we weer iets kunnen doen”.

Moeilijk plannen

De springruiter legt uit dat hij geen idee heeft hoe de rest van 2021 sporttechnisch gaat verlopen vanwege het woekerende coronavirus. “Het is op dit moment heel moeilijk te plannen. Normaal gesproken maak ik echt een schema van drie maanden vooruit, zodat alle paarden genoeg lopen, maar op dit moment is dat heel moeilijk. Je weet niet eens of de wedstrijden van volgende week wel doorgaan, want het kan zomaar anders lopen. Laten we hopen dat het richting het buitenseizoen allemaal weer richting het normale gaat, en dat we dan weer kunnen plannen. Maar op het moment pak ik gewoon de wedstrijden die ik kan rijden, het is niet anders”.

Vandaag komen alle drie de paarden aan de start op Oostenrijkse bodem. “We proberen er maar wat van te maken, nu we er toch zijn”, sluit de springruiter enthousiast af.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties