Piet Raijmakers Jr.: ‘Deelnemers Lichtstad Tour zijn super fanatiek!’

Piet Raijmakers Jr.: ‘Deelnemers Lichtstad Tour zijn super fanatiek!’

0 340
Piet Raijmakers Jr CSI Eindhoven
Piet Raijmakers Jr - Van Schijndel's Dominus CSI Eindhoven 2016 © DigiShots

Piet Raijmakers Jr. is een van de teamruiters die op 31 mei bij CSI Eindhoven meedoet aan de Lichtstad Tour, een rubriek voor teams. “Een ding is zeker, de ruiters, teamcaptains en teameigenaren zijn super fanatiek, dus dat beloofd wat,” geeft hij aan.

Na twee selectiewedstijden bij Manege Heijligers gaan de vijf beste teams van de acht de strijd met elkaar aan. “De Global Champions League is natuurlijk prachtig en in die geest is de Lichtstad Tour ook opgestart, maar dan juist voor lokale mensen”, legt Raijmaker jr. uit.

Verder uitbouwen

“Met de Lichtstad Tour bieden we meer ruiters de kans om op CSI Eindhoven te rijden,” vult Frans Wijlaars, bestuurslid van CSI Eindhoven, aan. “Dit is de eerste keer dat we als try-out de Lichtstad Tour organiseren, maar de ambitie is om het verder uit te bouwen. Een team bestaat zowel uit internationale als nationale springruiters en een U20-ruiter. Dat zorgt voor een mooie combinatie en dynamiek binnen een team.”

Raijmakers Jr. zit in een team met Bert Jan van de Pol, Marlin Parmler en Beau Schuttelaar. “Dat zijn topruiters om het spelletje mee te spelen. Aan de motivatie zal het niet liggen, we hebben allebei de selectiewedstrijden gewonnen.”

Competitief paard

Een van de uitdagingen van de Lichtstad Tour is dat is dat niemand een paard mag rijden dat ook internationaal aan de start komt in Eindhoven. “Maar zomaar een competitief paard dat op 1.30m-niveau springt ergens vandaan toveren, dat zit er niet in, dus het wordt nog even puzzelen welk paard ik uitkies. Want ik wil natuurlijk wel winnen!”

Er is 5.000, 2.000 en 1.000 euro te verdelen over de beste drie teams.

Opstelling en startvolgorde

De Lichtstad Tour, zo genoemd naar de bijnaam van de stad Eindhoven, richt de spotlight vrijdagavond 31 mei op vijf teams met ieder vier ruiters. De teammanagers bepalen de opstelling en de startvolgorde.

“Dat is de strategie die erbij komt kijken, wat het ook weer extra mooi maakt. Alle teams beginnen de finale in Eindhoven op nul, dus alle kansen liggen open”, aldus Wijlaars.

“We hebben dit jaar vooral ruiters uit de regio, maar voor volgend jaar zien we graag teams en deelnemers uit heel Nederland. De ruiters springen in het dagelijks leven allemaal op een ander niveau, maar een ding hebben ze gemeen. Ze zijn gebrand op de winst, dus een spannende competitie wordt het zeker”.

De samenstelling van de deelnemende teams vind je op csi-eindhoven.nl

Foto: Digishots

Reacties