Piaff Forderpreis voor ruiters onder 25

Piaff Forderpreis voor ruiters onder 25

0 20

De Duitse hippische sportbond DOKR heeft de combinaties geselecteerd die mogen meedoen aan de wedstrijden om de Piaff Forderpreis. Deze competitie kan vergeleken worden met onze Future Tests en is bedoeld voor talentvolle ruiters jonger dan 25 jaar. In Warendorf werden afgelopen weekend de observatiewedstrijden gehouden, waarna twaalf ruiters uitgekozen werden. 21 Combinaties reden een korte Grand Prix voor een jury. Elke rit werd opgenomen en achteraf geëvalueerd.

Monica Theodorescu was een van de juryleden. ‘Het is geweldig om met deze jonge mensen te werken. Je merkt dat ze gemotiveerd zijn en graag willen.’ Coach Jurgen Koschel was in zijn nopjes met de kwaliteit van de ruiters. Echte toppers, zoals Kristina Sprehe en Desperados in 2011, ontbraken evenwel.

‘Er zijn veel nieuwe gezichten en nieuwe paarden,’ aldus Koschel. ‘Maar ik ben blij dat we zoveel deelnemers hadden dit weekend. De Piaff Forderpreis begint echt bekend te raken. De ruiters en hun ouders erkennen dat de ontwikkeling van het rijden doorgaat na de Young Riders.’ Koschel prees ook de samenwerking met de eigen trainers, die bijna allemaal present waren.

De hoogste score ging naar de 19-jarige Lisa Maria Klössinger en de 12-jarige Holsteiner New Lord (v. Newton). Ze scoorden 69.225%. Ze wordt getraind door Ulla Salzgeber. Routinier Victoria Michalke en Dance On werden derde met 68.45%, terwijl Kristin Dornbracht en Don Malecon als derde eindigden met 67.442%. Nadine Husenbeth en Florida zaten vlak daarachter met 67.364%. Annabel Frenzen en Cristobal maakten ook deel uit van de top vijf, met een score van 66.357%.

Bron: Hoefslag/Eurodressage.com

Reacties