Phillip Dutton’s Mighty Nice niet naar Wereldruiterspelen

Phillip Dutton’s Mighty Nice niet naar Wereldruiterspelen

Phillip Dutton en Mighty Nice op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Mighty Nice, het paard waar de Britse eventingruiter Phillip Dutton tijdens de Spelen in Rio Olympisch brons mee won, zal niet deelnemen aan de Wereldruiterspelen in september.

Phillip Dutton vertelt aan Horse & Hound dat de ruin geblesseerd is. ‘Hij heeft nogal wat pech gehad na Rio. Omdat 2016 een pittig jaar voor hem was geweest op sportief gebied, besloot ik om hem een lange vakantie te geven. Eind vorig jaar raakte hij geblesseerd, herstelde weer en nu heeft hij weer een andere blessure. Ik baal er ontzettend van.’

Te weinig tijd

Er is nu te weinig tijd om ‘Happy’, zoals Mighty Nice op stal genoemd wordt, te laten kwalificeren voor de Wereldruiterspelen. Afgelopen herfst werd namelijk ook al een kwalificatiewedstrijd gemist, toen was Dutton uit de roulatie wegens een gebroken sleutelbeen. ‘Hij is nog steeds niet oud (14, red) en ik denk dat hij over een paar maanden weer helemaal terug is, maar de timing is niet zo best’, vertelt Dutton.

Mighty Nice zal dus niet mee komen naar Tryon, maar dat wil niet zeggen dat Dutton niks meer te rijden heeft. Hij heeft nog een aantal paarden tot zijn beschikking om zich mee te plaatsen voor de Wereldruiterspelen en wil ook aan de start komen in Kentucky, Luhmühlen en Badminton.

Bron: Horse & Hound
Foto: Remco Veurink

Reacties