Philip van Ommen nieuwe ruiter President’s Chagall D&R: ‘Hij wil er altijd...

Philip van Ommen nieuwe ruiter President’s Chagall D&R: ‘Hij wil er altijd voor gaan’

0 1729
Patrick van der Meer - President's Chagall D&R CDI Zeeland Outdoor 2018 © DigiShots

De KWPN-goedgekeurde hengst President’s Chagall D&R heeft een nieuwe ruiter. Twee maanden geleden nam Philip van Ommen plaats in het zadel van de Jazz-zoon. Van Ommen en Chagall zijn oude bekenden van elkaar; de ruiter reed de hengst al van zijn derde tot zesde jaar.

President Dressage Stables

President’s Chagall D&R is eigendom van Carolyn Kooiman, hij werd eerder uitgebracht door Patrick van der Meer. “Ik rijd meerdere paarden van Carolyn”, vertelt Van Ommen over de samenwerking. “Chagall is natuurlijk een goed paard en we hebben al een verleden samen, dus we kennen elkaar al een beetje. Ik ben hem nu ongeveer twee maanden aan het rijden en gaat eigenlijk heel goed.”

Combinatie worden

“De afgelopen tijd is Patrick heel druk geweest met wedstrijden, dus ik ben deze week pas voor het eerst bij hem gaan lessen. Chagall is door Patrick hartstikke fijn opgeleid, maar we moeten natuurlijk wel weer een combinatie worden. Ondanks dat ik al lang bij Patrick train, kan ik nooit zo rijden als hij doet. Alle oefeningen lukken wel, maar om echt Grand Prix te starten moeten we elkaar nog wat beter leren kennen. Voorlopig werk ik naar het NK Dressuur toe, waar ik met President’s G-Star en President’s Cabola aan de start wil komen. Daarna ga ik een plan maken om Chagall uit te brengen, al is hij uiteindelijk wel voor de verkoop.”

Brutaalste jochie van de klas

Van Ommen roemt de vos om zijn fijne karakter: “Het allerleukste aan Chagall is dat hij er altijd voor wil gaan. Hij loopt altijd met zijn oren naar voren en is echt het brutaalste jochie van de klas. Chagall heeft een hele leuke uitstraling en het is een heel getalenteerd paard, dat al verdienstelijk Lichte Tour en Grand Prix gelopen heeft. Voor mij is dit een goede kans om met een nieuw paard Grand Prix te gaan rijden.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties