Phileine Brouwers: “Ze zijn heel nuchter maar wel werkwillig”

Phileine Brouwers: “Ze zijn heel nuchter maar wel werkwillig”

0 3115
Foto: Phileine Brouwers

Phileine Brouwers is een fanatieke amazone die maar liefst met drie pony’s uit kwam op de Regiokampioenschappen. In Gelderland wist ze de kampioenstitel en de reservekampioenstitel te veroveren. “Ineens had ik met beide pony’s een startbewijs voor de Gelderse kampioenschappen. Dat had ik niet zo snel verwacht”.

Veel geoefend

Met haar eigen pony Eikenhorst’s Ruben deed ze mee in het B springen. Zelf vertelt ze dat hij meer een dressuurpony is maar dat ze beide het springen erg leuk vinden. “De eerste manche ging goed en daar waren we foutloos. In de barrage maakten we een fout, dat was wel jammer ” aldus de zestienjarige Brouwers. “We gaan nu weer wat meer dressuurwedstrijden rijden. Voor de Gelderse Kampioenschappen hebben we veel geoefend op het springen”.

Vader en zoon

Eind augustus kwamen de pony’s van Jan Bisseling op het pad van Brouwers. Via via kwam ze erachter dat hij een ponyruiter zocht. “Dat leek mij wel heel erg leuk” vertelt ze enthousiast. “Hij liet een onbeleerde pony zien en een pony die al wedstrijden gelopen had. Dat was Rood Willigen’s Django. Die ben ik als eerste gaan rijden en later hebben we samen de andere pony, Rood Willigen’s King, zadelmak gemaakt. Django is de vader van King en ze lijken wel op elkaar. Ze zijn heel nuchter maar wel scherp en willen graag werken.”

Oefenrondje

King is de eerste pony die Brouwers zadelmak heeft gemaakt. Ze kijkt hier met een bijzonder gevoel op terug. “Ik vind het fantastisch dat ik de kans kreeg. King heeft nooit een pas verkeerd gezet en is heel constant voor een jonge pony.” De selecties voor de Regiokampioenschappen kwamen eraan en Brouwers koos ervoor beide pony’s op te geven. “We twijfelden over de deelname van King, misschien kwam het wel te vroeg voor hem. We hebben er toch voor gekozen om deel te nemen en er desnoods een oefenrondje van te maken. Boven verwachting wonnen beide pony’s de eerste selectie, we waren perplex. De anderen selecties gingen ook goed en Django werd kringkampioen en King reservekringkampioen. Toen had ik met beide pony’s een startbewijs voor de Gelderse Kampioenschappen. Het is super snel gegaan en dit had ik nooit verwacht” vertelt Brouwers bevlogen.

Kampioensdeken

Ze mocht als eerste van start met King die rustig zijn proef liep. “Hij was nergens van onder de indruk maar helaas slopen er twee grote fouten in. Op zijn eerste kampioenschap de reservetitel winnen is super goed” aldus Brouwers. ’s Avonds was Django aan de beurt en hij had er zin in. Ze vertelt “Hij had veel energie maar was niet onder de indruk van de accommodatie. Dat is heel fijn aan beide pony’s, we kunnen overal rijden. De proef was heel constant en na afloop kwam mijn instructrice Antoinette Bongers met de punten. We hadden maar liefst 218 en 218,5 punten, dat had ik nooit verwacht. Tijdens het stappen voor de prijsuitreiking wist ik nog steeds niet als hoeveelste ik was geëindigd. Toen het bestuur met de deken kwam wist ik pas dat we kampioen waren geworden. Ik ben enorm blij met alle kansen en dat de pony’s het zo goed doen”.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Privé bezit Phileine Brouwers

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties