Pem Verbeek scoort met Fernando Torres op CDI Hagen

Pem Verbeek scoort met Fernando Torres op CDI Hagen

Pem Verbeek - Fernando Torres CDI Exloo 2019 © DigiShots

Pem Verbeek startte dit weekend met Fernando Torres (v. Florencio) bij de junioren op CDI Hagen, Horses and Dreams. Na de vijfde plaats (70,35%) in de landenproef en de vierde plaats in de individuele proef (70,15%) werden ze vanmorgen vijfde in de Kür op muziek met 72,98%.

“Hagen was dit jaar door de Corona wel anders en kleiner opgezet, maar toch blijft het een super concours om te rijden”, vertelt ze. “Ik ben ook erg blij met mijn proeven. Het ging alle dagen heel fijn.”

Reserve inbouwen

Pem en Fernando Torres zijn opgenomen in het B-kader en hebben nog één A-kader score nodig om te promoveren. “Die laatste score hoop ik wel een keer te halen. Misschien op de volgende wedstrijd in Exloo. Tot nu toe gaat er steeds een dingetje wat minder, waardoor ik de score net niet haal. Mijn binnenkomen en afgroeten kunnen nog strakker en de keertwendingen kunnen ook nog beter. Verder mag hij in de hele proef met nog meer verzameling en afdruk blijven gaan, zodat ik een beetje reserve kan inbouwen voor als ik een keer een foutje maak. Het kan zeker nog beter en dat zit er ook nog in.”

Team zilver

Vorig jaar won de combinatie zilver met het team op het EK. Dit jaar waren ze niet afgevaardigd. “We hadden nu twee wedstrijden waarin je de vorm moest laten zien. Ik maakte een foutje en was weg. Normaal is het selectietraject richting een EK langer, met ook internationale wedstrijden daarin. dat vind ik wel fijner. Ik hoop dat het volgend jaar weer mogelijk is. Ik heb nu één EK gereden en dat was geweldig. dan wil je natuurlijk graag nog een keer. We gaan laten zien wat we waard zijn. Als er betere combinaties zijn, zijn er betere, maar het zou super zijn als we weer mogen gaan volgend jaar.”

Mooi begin

Volgend jaar mag Pem nog bij de junioren starten, daarna moet de overstap gemaakt worden naar de young riders. “We zijn al één keer bij de young riders gestart en toen hadden we 68%. Een mooi begin dus! Ik wil straks ook een keer Prix St. Georges en Inter I met hem starten. We richten ons na de junioren eerst op de young riders en kijken dan of de U25 nog haalbaar is. Hij is nu 14 jaar, dus het belangrijkste is om hem fit te houden.”

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Hagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties