Equestrian Centre de Peelbergen moet toeristenbelasting afdragen

Equestrian Centre de Peelbergen moet toeristenbelasting afdragen

Arena CSI De Peelbergen 2016 © DigiShots

Het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg moet in 2019 toeristenbelasting gaan afdragen. Dat stelt het Horster college van burgemeester en wethouders.

Equestrian Centre de Peelbergen

Drie jaar geleden opende Equestrian Centre de Peelbergen. Inmiddels is de accommodatie uitgegroeid tot een van de grootste in Nederland. Afgelopen jaar vond het WK Enkelspannen plaats in Kronenberg, voor 2019 staan er maar liefst 17 internationale wedstrijden op de planning. Op het terrein van het hippisch centrum De Peelbergen wordt dan ook volop overnacht. Onder meer door de grooms van de paarden, die tijdens wedstrijden en andere evenementen ’s nachts bij de dieren blijven. Tot op heden wordt er echter nog geen toeristenbelasting betaald.

Toeristenbelasting

Die toeristenbelasting, daar komt in 2019 verandering in. Dat stelt het Horster college van burgemeester en wethouders. Er wordt immers overnacht door mensen die niet in de gemeente Horst aan de Maas wonen en daarvoor betalen ze een vergoeding aan de ondernemer ‘Onder ‘vergoeding betalen’ wordt in dit geval het betalen van inschrijfgeld verstaan, waarbij mensen gebruik mogen maken van de faciliteiten’, legt het college uit. Het Equestrian Centre wordt, nu er toeristenbelasting wordt geheven, ook verplicht om voortaan een nachtregister bij te gaan houden.

Bron: De Limburger/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties