De Peelbergen breidt uit met ruitersportzaak Emmers en paardenschool

De Peelbergen breidt uit met ruitersportzaak Emmers en paardenschool

0 3989
© DigiShots

Equestrian Centre de Peelbergen blijft uitbreiden. Emmers Equestrian begint dit jaar met de bouw van een ruitersportzaak op de terreinen van het ruitersportcentrum. In samenwerking met Nyenrode Business Universiteit liggen er plannen klaar voor een particuliere paardenopleiding en op dit moment worden 544 evenementenstallen gerealiseerd.

Emmers Equestrian

Emmers Equestrian heeft al vestigingen in Hamont en Opglabbeek, bij Sentower Park. De grote Belgische ruitersportzaak komt nu ook naar Nederland. “We beginnen in februari met de bouw, als alles volgens plan verloopt dan openen we in september. De nieuwe winkel wordt ruim 1000 vierkante meter groot. We hebben al een aantal jaar een winkel in Opglabbeek, maar dat is een kleinere winkel in het complex van Sentower zelf. Bij de Peelbergen zien ze het wat groter, daar hebben we een stuk grond gekocht van de gemeente en gaan we een losstaande winkel naast het complex bouwen.”

“We hebben al jaren een goede relatie met de mensen die de Peelbergen gebouwd hebben en zijn daar zelf ook founder. Kronenberg ligt op een klein uurtje afstand van onze winkel in Hamont en we hebben al veel klanten uit die regio. We richten ons vooral op het midden- en hogere assortiment en onze klanten zijn echt sportgericht bezig. De Peelbergen organiseert bijna wekelijks evenementen; op deze manier kan de ruiter of amazone dat combineren met het inkopen van ruitersportartikelen.”

Nyenrode Business Universiteit

In 2020 moet een particuliere paardenschool vlakbij het Equestrian Centre worden geopend. Een internaat met een post-hbo-opleiding waar jongeren tussen de 16 en 27 jaar alles op het gebied van paarden kunnen leren. Ieder leerjaar zullen maximum 25 sporters met hun paard naar Kronenberg komen voor de particuliere opleiding. Het zal niet voor iedereen weggelegd zijn om deze opleiding te volgen, de kosten liggen namelijk tussen de 75.000 en 100.000 euro per leerjaar.

Stallen

Dit jaar worden 544 stallen gebouwd naast Equestrian Centre de Peelbergen. Wanneer er geen internationale wedstrijden zijn, vindt meestal de Peelbergen Competitie plaats. Ook dan reizen er zo’n 600 paarden in een weekend af naar het ruitersportcentrum. Momenteel werkt De Peelbergen met met tenten die dienst doen als stallen. Die tenten staan er haast permanent. Vandaar dat zo snel mogelijk 544 evenementenstallen worden gebouwd die aan de nieuwste eisen van dierenwelzijn voldoen.

Bron: De Limburger/Hoefslag

Reacties