Pavo Cup | Lorenzo en Gonzales aan kop in Tolbert

Pavo Cup | Lorenzo en Gonzales aan kop in Tolbert

0 171
dressuur subtop
foto: Remco Veurink

In Tolbert vond de Pavo Cup voorselectie van KWPN Regio Groningen plaats. Arie Hamoen en Jan Wolfs deelden 80 punten uit aan de Benicio-zoon Lorenzo, die daarmee rechtstreeks werd geplaatst voor de halve finale van de Pavo Cup.

Veel spanning

Verschillende paarden hadden last van spanning in de binnenbaan in Tolbert. “Het was wat lastig keuren omdat er heel veel spanning was”, licht Hamoen toe. “We hadden de indruk dat de voorbereiding bij sommige paarden wat meer aandacht had verdiend. We hebben goed de tijd genomen om de paarden de baan te laten verkennen, maar helaas zagen we alsnog veel spanning.”

Veel techniek

Bij de vierjarige ging Lorenzo (v. Benicio) met 80 punten aan kop, hij werd voorgesteld door Robbin Brinkman. “Dit is een paard met heel veel techniek in de benen, met name in de draf en galop. Hij bewoog met veel afdruk, maar bleef nog iets horizontaal. Lorenzo werd heel goed voorgesteld en kreeg dan ook een 8,5 voor de harmonie. Voor hogere cijfers had hij nog iets meer lichaamsgebruik mogen laten zien in de stap.”

Elegant

Governor-zoon Gonzales kreeg de hoogste punten bij de vijfjarige paarden. Hij liep onder het zadel van Machteld Hoeflake naar 78 punten. “Dit is een elegante hengst, die iets langer gelijnd had kunnen zijn. Hij beweegt heel elegant en lichtvoetig met veel souplesse, maar zou even wat resoluter kunnen zijn in het achterbeen.”

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties