Pavo Cup l 88 punten voor Lightning Star RR

Pavo Cup l 88 punten voor Lightning Star RR

0 343

De Pavo Cup voorselectie van Regio Noord-Brabant telde een groot aantal deelnemers. In totaal werden er in Berlicum dertien paarden met 80 punten of meer rechtstreeks geplaatst voor de halve finale.

Veel uitstraling

Ferguson-dochter Lightning Star RR (V. Daily Enjoy elite ibop-dr PROK van De Niro) ging aan kop. Onder het zadel van Kirsten Brouwer liep de merrie naar 88 punten. “Dit is een paard met veel uitstraling”, licht jurylid Marian toe. “Ze lijkt een heel ongecompliceerd, meewerkend karakter te hebben en staat heel licht aan de hulpen. Ze liet een actieve stap zien met heel veel lichaamsgebruik. De draf is lichtvoetig met veel mechaniek en veel schakelvermogen. In galop heeft ze veel beentechniek, maar zou ze voor hogere punten nog iets meer bodem kunnen pakken. Daarnaast werd ze netjes voorgesteld, we zagen een heel fijn paard, een mooi beeld en een stille aanleuning”.

Als tweede geplaatst werd eveneens een merrie, Layla (Glamourdale uit Zhakira ster voorl. keur van Rousseau, fokker H. van den Bogaard uit Aarle Rixtel). Ze werd voorgesteld door Jamy Ummels en kreeg 86 punten. Op de derde plek eindigde eveneens een zoon van Ferguson. Lord (uit How Pretty Platinum ster voorl. keur van Bretton Woods, fokker Titan Wilaras uit Riel) werd voorgesteld door Curro Benitez Sanchez en kreeg 84 punten.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: KWPN

Foto: archief

Reacties