Pauline Mensink: “Soms moet je de grens opzoeken en er gewoon voor...

Pauline Mensink: “Soms moet je de grens opzoeken en er gewoon voor gaan”

0 616
Pauline Mensink fotografie

Pauline Mensink heeft een tijdje terug besloten om haar liefde voor paarden en haar passie voor fotografie te combineren. Tot op de dag van vandaag heeft ze geen spijt van de keuze die ze gemaakt heeft en mag ze de ene na de andere bijzondere combinatie vastleggen. “Foto’s hebben voor mij pas een wow-factor als het paard én zijn eigenaar goed tot hun recht komen. Dan is mijn doel geslaagd”, legt ze enthousiast uit.

Voordat Mensink besloot om paarden te fotograferen was ze vooral bezig met portretfotografie. “Dat is ook ontzettend leuk om te doen, maar ik was opzoek naar wat nieuws”, legt ze uit. “Ik besloot een meeloopdag te volgen bij Martine de Leeuw, van BellaVie photoart. Op het moment dat ik daar in de avondzon op het strand stond, met een Andalusiër en een Friese hengst voor mijn lens, ging er een wereld voor mij open. Ik dacht; dit is het gewoon!”

PaardenmeisjePauline Mensink

Vanaf dat moment besloot Mensink om zich meer te richten op paardenfotografie. Ze plaatst een oproepje op Instagram en breide haar portfolio steeds verder uit. “Ik krijg er steeds meer energie van en het wordt steeds leuker. Ik ben van kleins af aan al een paardenmeisje, dus dat ik mijn twee passies nu zo kan combineren is echt geweldig”. 

Zo puur mogelijk

De laatste tijd is ze steeds meer bezig met het ontwikkelen van haar eigen stijl. “Tijdens het fotograferen vind ik het heel belangrijk dat de band tussen het paard en zijn eigenaar op zijn mooist wordt vastgelegd. De foto’s moeten zo puur mogelijk zijn, zonder te veel gekke kleuren of poespas. Dat geldt ook als ik portretfoto’s maak van alleen het paard. Ik krijg vaak als reactie van de eigenaren dat ze hun paard echt herkennen op de foto’s. Als fotograaf kan je me eigenlijk geen groter compliment geven”, vertelt Mensink vrolijk.

Grote stap

De fotografe heeft nog wat ideeën in haar hoofd die ze de komende tijd graag uit wil voeren. “Ik zou echt nog een keer naar het strand willen met een paar Andalusiër hengsten. Dat ze bijvoorbeeld bij elkaar staan in de zee met de onderstaande zon op de achtergrond. Dat lijkt mij echt geweldig”.

Ze vervolgt: “Ik zit nu op de grens dat ik twijfel of ik doorga met mijn vaste baan of dat ik me volledig ga richten op het fotograferen. Mijn droom is om professioneel paardenfotograaf te worden. Maar dat is een grote stap en ik vind het best wel spannend. Toch moet je af en toe de grens opzoeken en ervoor durven te gaan. Lukt het niet, dan lukt het niet. Maar zo’n stap durven te nemen vind ik gewoon echt heel tof”.

 

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Pauline Mensink Photography

Reacties