Rechtbank presenteert reden uitspraak dierenmishandelingszaak Paul Estermann

Rechtbank presenteert reden uitspraak dierenmishandelingszaak Paul Estermann

0 5268
Paul Estermann
Paul Estermann - Lord Pepsi FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

De Zwitserse “PferdeWoche” meldt, verwijzend naar een persbericht, dat er nieuws is over de springruiter Paul Estermann. Estermann, die Zwitserland vertegenwoordigde op de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en drie Europese Kampioenschappen, werd vorig jaar veroordeeld door de Willisau-districtsrechtbank voor meervoudig dierenmishandeling.

Reden voor de uitspraak

Nu heeft de rechtbank de reden voor de uitspraak gepresenteerd. Volgens de rechtbank zijn de aantijgingen duidelijk bewezen door getuigenissen, een dierenartsenrapport en foto’s.
De vijftienjarige merrie van Estermann zou veelvuldig met de zweep zijn geslagen, zodanig dat ze er bloedende wonden en zwellingen aan overhield. De groom die zegt getuige van het voorval te zijn geweest deed aangifte van de mishandelingen.

Geldboete

Estermann kreeg in september twee jaar voorwaardelijk en een geldboete opgelegd. De springruiter zal ook de proceskosten en de kosten van zijn eigen verdediging op zich moeten nemen. De straf die Estermann kreeg opgelegd is hoger dan de eis van de Officier van Justitie.

In hoger beroep

Het vonnis is echter nog niet definitief omdat Estermann in hoger beroep is gegaan. Het hoger beroep komt voor de rechtbank van Luzern. Er blijft echter benadrukt worden dat Estermann onschuldig is totdat de zaak door de rechtbank is behandeld.

Deadline

Paul Estermann heeft sindsdien de Zwitserse ploeg verlaten. Hij heeft nu 20 dagen om verder te gaan met het hoger of om he vonnis te accepteren. Als de deadline zonder reactie verstrijkt, is de uitspraak van de rechter definitief.

 

Bron: St-georg/Pferdenwochte

Foto: Digishots

Reacties