Patrik Kittel: ‘Rust zacht Toy Story, je wordt gemist’

Patrik Kittel: ‘Rust zacht Toy Story, je wordt gemist’

Toy Story
Patrik Kittel - Toy Story World Equestrian Festival CHIO Aachen 2011 © DigiShots

In 2016 ging de ruin Toy Story (v. Comeback II) al met vervroegd pensioen omdat hij kampte met spijsverteringsproblemen en daardoor moeilijk op gewicht te houden was. Kittel laat via Facebook weten dat de problemen erger werden en dat ze de ruin hierdoor hebben moeten laten inslapen.

Groot en sterk

Toy Story mocht 18 jaar oud worden en werd tot en met de Grand Prix opgeleid en uitgebracht door Kebie van der Heijden. In 2009 debuteerde de combinatie op hun eerste internationale wedstrijd.

In eerst instantie werd de ruin gekocht voor Lyndal Oatley, Kittel’s echtgenote. De combinatie was succesvol op nationale wedstrijden maar omdat Toy Story groot en sterk is, nam Kittel hem later over. De combinatie werd Zweeds kampioen in 2013 en 2014, kwam van start bij het EK in Herning en won Wereldbekerwedstrijden in 2011 en 2012 en werd achtste in de Wereldbeker finale in december 2015.

‘Een echte showbink’

‘Toy Story was soms nogal snel en onberekenbaar: hij had een beetje een eigen willetje. Maar in de ring wilde hij nooit een fout maken en hij hield van aandacht, een echte showbink. Ik noemde Toy altijd een grote vriendelijke reus, hij was altijd in voor een knuffel en een praatje,’ aldus Kittel.

‘We hebben zo veel mooie momenten samen gehad. Je was een echte doorzetter, ik ga je nooit vergeten vriend. Rust zacht beste Toy, we missen je,’ schrijft Kittel.

RIP best Toy😢 you where the quirk in the family .. always up for a joke but always on point never giving up.. so many…

Geplaatst door Patrik Kittel op Dinsdag 4 december 2018

 

 

Bron: Facebook / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties