Patrik Kittel: ‘Bonamour is een ongelofelijk paard!’

Patrik Kittel: ‘Bonamour is een ongelofelijk paard!’

Patrik Kittel
Patrik Kittel - Delaunay Old World Cup Herning 2017 © DigiShots

Dressuurruiter Patrik Kittel heeft een nieuw paard op stal: de elfjarige voshengst Bonamour.

Helgstrand Dressage

De elfjarige Bonifatius-zoon werd door de Duitser Hubertus Schmidt tot op Grand Prix-niveau opgeleid. De Westfalerhengst wist zich te kwalificeren voor de Nürnberger Burg-Pokal (waar Schmidt en Bonamour vijfde eindigden) en de Louisdor-Preis en werd beschouwd als een van de beste Duitse paarden.

De combinatie nam echter niet deel aan de finale van de Louisdor-Preis: midden december 2019 kocht Helgstrand Dressage Bonamour. Sindsdien is de voshengst niet meer op concours geweest.

Daar zal binnenkort wellicht verandering in komen. Patrik Kittel heeft de teugels van Bonamour overgenomen. Hij postte al een trainingsvideo, gemaakt op stal in Dülmen, waaronder hij grappend de commentaar gaf: ‘Ik dacht, ik haal Scandi-man eens onder het stof vandaan.’ Voor de duidelijkheid: zijn gepensioneerde topper Scandic is ook een prachtige voshengst.

Kittel vervolgt: ‘Maar zonder grappen, Bonamour is een ongelofelijk paard en heeft zo veel lol met de piaffe en de passage. Dank aan Helstrand Dressage om me dit buitengewone paard toe te vertrouwen!’

Bron: St-Georg

Foto: DigiShots

Reacties