Patrik Kittel: ‘Heel blij met de hulp van Isabell Werth’

Patrik Kittel: ‘Heel blij met de hulp van Isabell Werth’

Patrik Kittel - Deja
Patrik Kittel - Deja Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Patrik Kittel, de nummer acht op de wereldranglijst, heeft aan Eurodressage bevestigd dat hij al meer dan een jaar bij Isabell Werth traint. Werth aanschouwde het optreden van haar pupil onder meer tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Göteborg vorige week.

Zowel in de Grand Prix als in de kür werd Kittel daar derde met de Olderburger-ruin Delaunay OLD (v Dr. Doolittle 45), tweemaal achter Werth met Emilio (v Ehrenpreis).

Altijd geïnteresseerd

‘Ik ben heel dankbaar voor de hulp van Isabell,’ vertelt Kittel aan Eurodressage. ‘Ze praat heel open over de paarden en ze is altijd geïnteresseerd. De training is heel basis, veel overgangen en tempowisselingen.’

De Zweedse Kittel is woonachtig in het Duitse Nottuln (Westfalen).  Voorheen trainde hij bij Sjef Janssen en Kyra Kyrklund.

Sezuan

Begin januari werd bekend dat Patrik Kittel de teugels van de hengst Sezuan over heeft genomen van Dorothee Schneider. Zij stuurde de Blue Hors-Zack zoon naar drie wereldtitels.

Kittel is lyrisch over Sezuan, die vorig jaar met Schneider debuteerde in de Lichte Tour, met percentages van 80%. In het begin van de samenwerking tussen de ruiter en Gestüt Peterhof was er slechts sprake van dat Kittel de hengst zou voorstellen op een aantal hengstenshows.

Nu het duo het goed met elkaar kan vinden, is de kans aanwezig dat de ruiter de hengst blijft rijden.

Bron: Eurodressage

Reacties