Patrick Verbakel: “Voor dit seizoen is het mooi geweest”

Patrick Verbakel: “Voor dit seizoen is het mooi geweest”

Patrick Verbakel - Coconut Girl
Patrick Verbakel - Coconut Girl KWPN Paardendagen 2012 © DigiShots

De meest begeerde titel van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld was die van het KNHS kampioenschap in de 3*. Die zege ging naar Patrick Verbakel met zijn zelf gefokte Coconut Girl.

Tijdens de internationale eventingwedstrijd stond ook een aantal KNHS titels op het spel.

Twee combinaties foutloos

Het KNHS kampioenschap in de klasse 3* werd verreden als onderdeel van de internationale CCI3*-S wedstrijd. In het springen bleven hier maar twee combinaties foutloos waaronder ook de uiteindelijk kampioen.

Verbakel was niet alleen de beste in het KNHS kampioenschap, hij schreef ook de internationale wedstrijd op zijn naam. “Het ging echt heel goed in de cross, ik kon overal mooie voorwaartse afstanden rijden”, vertelt de ruiter. “Coconut Girl was heel fit en fris en pakt super aan. Voor dit seizoen is het mooi geweest, volgend jaar hoop ik weer een keer 4* te kunnen rijden.”

Veulen gefokt

Twee jaar gelden kwam de combinatie aan de start in de 4* van Waregem, daarna was het paard enige tijd niet op wedstrijd. In die periode werd van de merrie middels embryo transplantatie een veulen gefokt.
Zilver in het kampioenschap ging naar Levi Driessen met Lancero Dancer. Het brons was voor Merel Blom met Lykkegaard’s La Maria.

Zesjarige eventingpaarden

In het KNHS kampioenschap voor zesjarige paarden was de deelname wat mager. Het kampioenschap werd verreden als onderdeel van de internationale CCI1* wedstrijd. Kampioen werd Adriaan Smeulders met zijn schimmel Ekow. Na de dressuur en springen stond hij nog derde, maar hij reed de beste cross van de deelnemers aan het kampioenschap en klom daarmee op naar de eerste plaats.

Claire van Riel werd met Condex tweede. Stephan Hazeleger was met Wilson de derde die de wedstrijd uitreed.

Merel Blom won de internationale wedstrijd met de achtjarige Giant Prospect BB.

ACSI Harry Belafont

In de CCI3*-L was er een mooie tweede plaats voor Thierry van Reine met ACSI Harry Belafonte. Deze routinier liep onder meer in 2018 onder het zadel van Alice Naber voor TeamNL op het WK in het Amerikaanse Tryon.

In de internationale 1* rubriek voor de pony’s was geen buitenlandse deelname. De overwinning ging hier naar Kato de Smidt met de ervaren Orchid’s Tigersun.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties