Patrick van der Meer’s First Apple naar bijna 75% onder nieuwe amazone

Patrick van der Meer’s First Apple naar bijna 75% onder nieuwe amazone

First Apple
Patrick van der Meer - President's First Apple Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

De KWPN-hengst First Apple (v. Vivaldi) werd tot oktober 2018 door Patrick van der Meer klaargemaakt voor de Grand Prix. Voordat die overstap daadwerkelijk plaats vond, werd President’s First Apple verkocht aan de Amerikaanse Sarah Lockman. De combinatie won op hun internationale debuut beide proeven op de Dressage Affair CDI1*. De eerste dag reden zij 74,382% bij elkaar, de dag erna 74,824%.

Pan Am-Games

De wedstrijd gold als kwalificatie voor de Pan Am-Games en Lockman zette de hoogst gereden score tot nu toe neer voor deze Games.

‘Tranen in mijn ogen’

‘Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik voor de eerste keer op First Apple zat,’ vertelt Lockman aan Dressagenews. ‘Hij is echt een gentleman, een ongelofelijke athleet, heeft een super instelling en is fantastisch getraind.’ In het verleden was de amazone actief in de eventingsport, maar in 2004 maakte ze definitief de overstap naar dressuur. Begin maart dit jaar reed Lockman de eerste nationale wedstrijd met First Apple. Zij scoorden toen 78%.

First Apple kwam vijf maanden geleden bij haar op stal. Van der Meer werd reservekampioen in de Pavo Cup voor zesjarigen met First Apple en reed het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo met de hengst. Daar eindigde het duo als vierde in de finale. Verder startte van der Meer negen Lichte Tour wedstrijden met hem, waarvan zij er drie wonnen. Bij de overige wedstrijden eindigde de combinatie altijd in de top 3.

 

Bron: Dressagenews

Foto: Digishots

Reacties