Patrick van der Meer: “Mannheim was een leerzaam concours”

Patrick van der Meer: “Mannheim was een leerzaam concours”

Patrick van der Meer - Chinook CDN Tolbert 2021 © DigiShots

Patrick van der Meer bracht de KWPN-hengst Chinook (v. Vivaldi) en de merrie Sephora S (v. Sir Donnerhall) mee naar het 4* concours in Mannheim. In de Grand Prix werd Chinook zesde met 70,5% en in de afsluitende kür op muziek wisten ze beslag te leggen op de derde prijs met 76,25%. Sephora S werd twaalfde in de Grand Prix met 65,587%.

Galopgedeelte

Van der Meer vertelt “Chinook was in de Grand Prix best wel een beetje gespannen. Dat heeft hij normaal gesproken niet en ik kreeg hem daardoor in de piaffe en passage niet zo goed aan de gang als ik hem laatste keer nationaal kon krijgen. Dat was een beetje jammer want er had nog wel meer ingezeten. Het galopgedeelte was heel erg goed maar waar we extra punten op konden scoren was net niet goed genoeg.”

Kür op muziek

“Donderdag hebben we fijn kunnen trainen en was hij ook een stuk meer ontspannen en beter aan de hulpen. Vrijdag ging het meteen hartstikke goed en liep hij super fijn. Ik had nog een beetje gehoopt op de tweede plek maar de laatste combinatie ging daar toch nog overheen. De kür had voor nu niet beter gekund en ik ben heel blij met het podium en het percentage,” vertelt de ruiter.

Gespannen

“Sephora was echt heel erg gespannen. De eerste dag dat we daar aankwamen was ze met trainen al heel erg heet en de tweede dag hebben we eerst de ring verkend. Daarna ging het losrijden ook beter maar toen ik de ring in reed raakte ze heel erg gespannen. Ik kwam nog wel door de proef maar alles is dan wat lastiger. Dat vond ik wel echt jammer maar ik ben blij dat ik toch nog wel de proef goed af kon maken. Ze heeft er veel van geleerd en we hebben nog twee dagen kunnen trainen daar. De dag erna heb ik op het voorterrein gereden en bleven we alleen over, dat kon ik heel goed oplossen. Vrijdag hebben we nog in de hoofdring de proef een keer doorgereden en daar was ze veel meer ontspannen dan de andere dagen. Ze heeft nog heel weinig gezien en het was de eerste keer buiten,” vertelt van der Meer.

Veel geleerd

Kimberlery Luijten en Zippo waren ook meegereisd naar Mannheim voor de U25. “De eerste dag liep hij heel goed maar daar reed ze een programmafout en dat ging een beetje mis bij de jurering. Eerst werd er niet gebeld daarna wel en toen nog een keer, ze werden uitgesloten. Terwijl ze die tweede programmafout niet gereden heeft. Gelukkig mocht ze de tweede dag wel rijden en daar hadden ze één dure fout maar verder liep hij hartstikke goed. Het was een mooi concours en we hebben een hele hoop geleerd,” sluit hij af.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Digishots

Reacties