Patrick van der Meer: “Idefix laat veel potentie zien”

Patrick van der Meer: “Idefix laat veel potentie zien”

0 1167
Patrick van der Meer - Chinook
Patrick van der Meer, hier met Chinook

Patrick van der Meer zit sinds drie maanden in het zadel van de achtjarige Idefix (v. Chippendale). De ruin werd aangeschaft op de Equine Elite veiling in 2019 door de familie Kruiniger.

Ontwikkeling

Van der Meer vertelt “Idefix werd aangekocht voor Charlotte (Kruiniger, red.). Ze stond hier nog niet met haar paarden, alleen Uzzo stond hier. Idefix stond ook op een andere stal en het was best wel moeilijk om de lessen en trainingen te organiseren. Een aantal maanden geleden is ze met haar paarden naar onze stal verhuisd. Ze vroeg of ik Idefix wilde opstarten en ik heb er een hele goede klik mee. Charlotte vindt het heel erg leuk om zijn ontwikkeling te volgen en ze probeert iedere dag te kijken als ik hem rij.”

Klik

“In de eerste instantie was het bedoeld voor tijdelijk maar ze vindt het zo ook heel erg leuk. Ik heb iedere keer gezegd dat ik hem niet in wil pikken van haar” vertelt de ruiter lachend. “We hebben nog geen echte toekomst plannen gemaakt maar ik ben er hartstikke gek mee. Hij doet het heel erg goed en ik zie veel gelijkenissen in wat ik met Uzzo had, dat is voor mij ook wel leuk en herkenbaar. Wellicht ga ik hem nog wel uitbrengen op concours, we kijken hoe het loopt.”

Plezier

De ruin liep op B/L niveau toen de familie Kruiniger hem kocht. “Hij is nu ZZ-Licht klaar en hij laat al veel potentie zien voor het hogere werk. Hij kan heel spectaculair draven en mooie pirouettes draven. De wissels zijn goed maar nog een beetje groen. Zijn stap is ook heel goed en hij heeft veel talent. Het is een expressief en bloederig paard wat mij echt wel ligt. Hij heeft een heel fijn karakter en ik rij hem met veel plezier.”

Toekomst

“Familie Kruiniger heeft best veel geïnvesteerd in veulens en jonge paarden. Er komt nog een hoop spul aan voor mij en Charlotte. Uzzo wordt dit jaar al twintig maar hij loopt nog zo de hele Grand Prix door. Charlotte is hartstikke lekker met hem aan het rijden en met haar andere twee paarden traint ze bij mij. Daarnaast rij ik voor hun natuurlijk ook Chinook nog. De familie heeft een locatie gekocht in Rockanje waar ze een nieuwe stal gaan bouwen. Tot die tijd zullen ze gezellig hier blijven!”

Bekijk hier een korte video van de combinatie.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties