Patrick Lemmen: ‘Ideaal laat weer zien dat hij het in zich heeft!’

Patrick Lemmen: ‘Ideaal laat weer zien dat hij het in zich heeft!’

0 193
springen

De openingsdag van de Spring Tour op Equestrian Centre de Peelbergen bracht geen Nederlandse overwinningen. De zeges in de 1.40m-hoofdrubrieken van gisteren gingen respectievelijk naar Jack Ryan uit Ierland en Duitser Cedric Wolf. Onder de Hollandse vlag zette Patrick Lemmen de beste prestatie neer. Hij sprong met de tienjarige Ideaal naar de derde plaats in de GP-kwalificatie. In de Youngster Tour behaalden de gebroeders Kersten eveneens een plekje in de top drie.

Winst voor zestienjarige Ier Ryan

70 deelnemers kwamen aan start in de kwalificatie voor de Grote Prijs. In de Longines-rankingproef was zowel de eerste als de tweede plaats voor een Ierse ruiter. Jack Ryan zette met de Iers-gefokte Cavalier Teaca de winnende tijd neer in 65.53 seconden. Achter de zestienjarige ruiter, die nauwelijks kon bevatten dat hij de proef direct op tijd had gewonnen, sloot landgenoot Bertram Allen aan met Canto-nakomeling Gk Casper in 67.68.

Lemmen: ‘Eerste keer op gras dit jaar’

Lemmen finishte met Ideaal in 68.11 seconden. De ruiter uit Grashoek verzuchtte zich na zijn rit nog even, want de kwaliteit die zijn Andiamo-ruin liet zien, was in de positieve zin van het woord explosief te noemen.

‘Het was dit jaar de eerste keer dat Ideaal op gras liep. Hij was aardig fris, maar hij laat wel weer zien dat hij het in zich heeft’, vertelt de Limburger die in dienst is van Carpe Diem Equestrian Team in Baarlo. ‘Ik rijd deze Spring Tour alle drie de weken mee. Als je zo’n evenement met zoveel rankingproeven vlakbij de deur hebt, dan moet je, vind ik, er ook gebruik van maken. Ik neem wel steeds andere paarden mee om het af te wisselen. Dat is tevens het mooie van De Peelbergen, het is dichtbij de stal, dus ik kan het CSI combineren met de paarden thuis rijden. Wat mij betreft een win-win situatie.’

Gebroeders Kersten laten kwaliteiten zien

Niet alleen Lemmen deed het goed voor Oranje. De gebroeders Kersten, ook afkomstig uit Limburg, lieten in de YH-Tour hun kwaliteiten zien. Lars Kersten stuurde KWPN-merrie Giwana (v. Baltic VDL) bij de zevenjarigen naar de tweede plaats. oewie Joppen met Calvaro Z-nazaat Calvara DI Z volgde op plaats drie. De proef werd, zoals bij voorgaande CSI’s op De Peelbergen al regelmatig gebeurde, gewonnen door de voor Stal Hedrix rijdende Oda Charlotte Lyngvaer met Zandor-merrie Goanita. Niels, de tweelingbroer van Lars, nam in de 5- en 6-jarigen YH-tour de derde plaats voor zijn rekening met Fizzy Lissy (v. Larimar).

De uitslagen vind je hier.

Bron: Persbericht

Reacties