Patrice Delaveau wint GP Hong Kong met Aquila HDC

Patrice Delaveau wint GP Hong Kong met Aquila HDC

0 272
Patrice Delaveau - Aquila Hdc
Patrice Delaveau - Aquila Hdc Jumping Amsterdam 2017 © DigiShots

Patrice Delaveau heeft met de door Stoeterij Oud Wierden gefokte Ovidius-zoon Aquila HDC de Grote Prijs CSI5* van Hong Kong op zijn naam geschreven. Beste Nederlander in Hong Kong was Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v Quidam de Revel) op de achtste plek.

De Longines Grand Prix van Hong Kong was een 1.60m-proef met twee omlopen. Vijf duo’s bleven in beide rondes foutloos, twaalf combinaties mochten terugkomen voor de finale. Tegen de snelle rit van Fransman Patrice Delaveau kon geen enkele andere combinatie op.

Springpaardenfonds Nederland

Aquila HDC, het voormalige toppaard van Wout-Jan van der Schans, werd in 2016 via de online veiling van het Springpaardenfonds Nederland voor 750.000 euro aangeschaft door Haras des Coudrettes, de werkgever van Delaveau.

Nog geen maand na de aankoop won de Fransman de CSI2* Grand Prix van Saint-Lô. ‘Een aangename verrassing’, reageerde hij toen. ‘Het is toch afwachten hoe een paard op wedstrijd is. Thuis ging het al fijn, en hij bleek op concours precies hetzelfde.’

De sterkste eigenschap van de inmiddels 13-jaar oude Aquila noemt Delaveau zijn voorzichtigheid. ‘Hij heeft geen enkele balk aangeraakt. We hebben hem echt gekocht met het oog op vijfsterren wedstrijden.’

Nederlandse combinaties

Houtzager had in Hong Kong in de eerste ronde 4 strafpunten, in de tweede omloop bleef hij foutloos. Gerco Schröder had de Ludwig As-zoon Glock’s Lausejunge meegenomen naar China. Hij mocht niet terugkomen voor de tweede ronde en eindigde op plek negentien.

1.45 m klasse

Eerder op de dag werd in Hong Kong nog een rubriek over 1.45 meter verreden. Die werd gewonnen door de Brit Robert Smith met de KWPN schimmelruin Cimano E (v Unaniem). Gerco Schröder eindigde ditmaal met Glock’s Debalia (v Numero Uno) op de derde plek.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KWPN/Equnews

Foto: DigiShots

 

Reacties